Barcelona voitti Cádizin lauantaina La Ligassa 4-0 vieraskentällä.

Vieraat olivat siirtyä johtoon jo 10. minuutilla, mutta Raphinhan veto kimposi tolpasta takaisin peliin.

Cádizilla ei ollut avausjaksolla juurikaan tarjottavaa hyökkäyssuuntaan, mutta joukkueet etenivät tauolle tasalukemissa vieraiden epäonnistuneiden viimeistelyjen myötä.

Pallonhallinta meni avauspuolikkaalla 75-prosenttisesti Barcelonalle. Cádizilla oli kaksi maalintekoyritystä (0 maalia kohti) ja Barcelonalla kuusi (4 maalia kohti).

Toista jaksoa oli takana vajaat kymmenen minuuttia, kun Barcelona meni johtoon. Cádizin maalivahti Jeremias Ledesma pääsi väliin Gavin matalaan keskitykseen, mutta irtopallo tuli Frenkie de Jongille, joka laittoi pelivälineen sisään.

Seuraava osuma nähtiin kymmenen minuutin päästä hieman vastaavanlaisesta tilanteesta. Raphinha yritti pedata maalin edustalle paikan de Jongille, mutta Ledesma ja Cádizin muu puolustus syöksyivät tilanteeseen väliin. Irtopallo luiskahti kuitenkin maalin eteen, ja juuri kentälle tullut Robert Lewandowski liukui kuulan verkkoon.

Varsinaista peliaikaa oli jäljellä noin kymmenen minuuttia, kun ottelu keskeytyi katsomossa sattuneen sairaustapauksen vuoksi.

Pitkään oli epävarmaa, pelataanko ottelua loppuun, mutta noin tunnin keskeytyksen jälkeen peliä päästiin jatkamaan.

Barcelona onnistui ottelun lopussa vielä kaunistelemaan voittolukemiaan. Ensin Ansu Fati viimeisteli vieraiden kolmannen maalin, ja lisäajalla Ousmane Dembélé taituroi loppulukemat 4-0:aan. Lewandowski antoi kumpaankin maaliin syötön, joten hänellä on viidestä La Ligan ottelusta kasassa nyt tehot 6+2.

Barceloa siirtyi voiton myötä ainakin hetkellisesti La Ligan kärkeen. Avauspistettä ja -maaliaan yhä odottava Cádiz jatkaa sarjajumbona.

LUE MYÖS: Barcelonan ottelu keskeytettiin tunniksi sairauskohtauksen vuoksi – maalivahti heitti defibrillaattorin katsomoon