Barcelona aloitti Mestarien liigan lohkovaiheen 5-1 -kotivoitolla Viktoria Plzeňistä.

Robert Lewandowski iski hattutempun Plzeňin verkkoon. Barcelonan päävalmentaja Xavi on hyvin tyytyväinen kesähankintaansa. Lewandowski on ollut samanlainen maalitykki Barcelonassa kuin Bayern Münchenissäkin.

– Robert on tällainen. Hän on väsymätön. Se, miten hän harjoittelee, parantaa joukkuetta, auttaa, miten nöyrä hän on, miten hän työskentelee ja prässää.. Minulta loppuu ylistyssanat. Kyse ei ole vain hattutempusta, vaan siitä, miten hän tekee töitä ja miten hän osaa käsitellä ottelun tempoa. Lisäksi hän tekee eron kentällä maaleillaan. Hän tuo meille niin paljon ratkaisuja hyökkäyspäässä.

Ousmane Dembélé alusti keskiviikkona kaksi maalia. Xavin mukaan Dembélé osoittaa parhaillaan arvonsa joukkueelle.

– Dembélé on onnellinen, nauttii pelistään ja on tärkeä niin minulle kuin joukkueelle. Hän on kentällä eron tekevä pelaaja. Dembélé syöttää maaleja, tekee niitä itse ja on loistavassa iskussa. En halua ylireagoida, mutta Dembélé on 1v1 -tilanteissa parhaan Neymarin tasolla. Dembélén on uskallettava laukoa enemmän ja tehdä maaleja. Dembélé on hyvä tyyppi. Hänen on hyödynnettävä enemmän ominaisuuksiaan. Dembélé kykenee tekemään eron kentällä ja hän tekeekin sen.