Barcelona nappasi lauantaina tyylipuhtaan 3-0-vierasvoiton Sevillasta La Ligassa Raphinhan, Robert Lewandowskin ja Eric Garcian maaleilla.

Sevilla hukkasi pari huipputonttia, mutta Barcelona oli muuten läpi ottelun kiistatta niskan päällä ja olisi voinut voittaa pelin isomminkin lukemin.

Barceonan päävalmentaja Xavi piti erityisesti siitä, miten monipuolisesti hänen joukkueensa hyökkäsi.

– Joukkueen tasapaino oli todella positiivinen asia. Ensimmäinen vartti oli vaikea, mutta sitten me sopeuduimme peliin, kommentoi Xavi Diario Sportin mukaan.

– Me rupesimme liikuttamaan palloa paremmin. Me pidimme palloa heidän kenttäpuoliskollaan, mutta me loimme paikkoja myös suunnanmuutostilanteista.

– Se oli hyvä esitys. Mielestäni me dominoimme peliä ja olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja. Meidän on hyödynnettävä tämänhetkinen hyvä vireemme.

Barcelonan hyökkääjähankinta Lewandowski iski jo kauden viidennen osumansa, mutta Xavi korosti, että puolalaistähden pelaaminen on paljon muutakin kuin maalien tekemistä.

– Kyse ei ole vain maaleista, vaan siitä, miten hän paiskii töitä pallottomana, miten hän prässää. Hän on loistava vertailupiste meille.

– Hän on fantastinen pelaaja, hänen ajoituksensa, hänen löytämät ratkaisunsa… Se kaikki kertoo hänen kypsyydestään.

– Hän auttaa meitä paljon johtajuudellaan. Se on asia, jota ihmiset eivät näe. Hän auttaa kaikkia, henkilökuntaa, nuoria, konkareita. Hän on luontainen johtaja ja voittaja.

Lewandowskin hehkutuksesta huolimatta ottelun ykköstähti oli Xavin mielestä 18-vuotias keskikenttäpelaaja Gavi, joka valittiin myös virallisesti ottelun parhaaksi pelaajaksi.

– En ole yllättynyt Gavin esityksestä, koska näen hänet harjoituksissa joka päivä. Tiedän, mihin hän pystyy.

– Hänen pelityylinsä on silkkaa intensiivisyyttä, persoonallisuutta, kovaa työtä, sydäntä, kurinalaisuutta. En halua olla epäreilu muita kohtaan, mutta hän oli kenties paras pelaaja tänään.