Barcelona nappasi kauden avausvoittonsa sunnuntaina, kun Xavin ryhmä haki komean 4-1-vierasvoiton San Sebastianilta.

Barcelona avasi maalihanansa jo avausminuutilla Robert Lewandowskin ensimmäisellä La Liga -maalilla. Real Sociedadin ruotsalaiskärki Alexander Isak tasoitti pelin kuitenkin vain viisi minuutia myöhemmin.

Toisella puoliajalla Barca meni menojaan. Vaihdosta kentälle tullut Ansu Fati loisti ja kirjautti tilastoihinsa yhden maalin ja kaksi maalisyöttöä. Ousmane Dembélé viimeisteli voittomaaliksi jääneen 2-1-osuman, Lewandowski tuplasi johdon, ja Fati naulasi loppulukemat.

Barcelonan keskikentällä täydet minuutit luutinut Pedri hehkutti pelin jälkeen kaksi maalia tehnyttä Lewandowskia. Teinitähden mukaan eilen 34 vuotta täyttänyt Lewa näyttää paljon ikäistään nuoremmalta kentällä.

– Hän on 34-vuotias, mutta hän näyttää 20-vuotiaalta. On hullua, kuinka paljon hän tekee maaleja ja ennen kaikkea kuinka hän työskentelee joukkueen hyväksi. Hän auttaa meitä paljon, Pedri sanoi murskavoiton jälkeen.

– Tämä oli tärkeä peli, varsinkin viime viikonlopun kotitasapelin jälkeen. Emme ansainneet siitä pelistä tasapeliä, joten olimme erittäin innokkaita voittamaan tänään.

– Joukkue oli hyvä, pelasimme hyvin. Ansaitsimme voittaa ja olemme iloisia voitosta.