Barcelona pyrkii kaikin tavoin eroon ylijäämäpelaajistaan. Yksi heistä on laitapuolustaja Sergiño Dest, joka ei ole halukas lähtemään seurasta.

Barcelonan päävalmentaja Xavi lähetti melko selkeän viestin Destille, kun hänet jätettiin lauantain kauden avauksessa Rayo Vallecanoa vastaan kokonaan ulos kokoonpanosta. Siitäkin huolimatta, että Barcelonalla oli oikean laitapuolustajan rooliin käytännössä vain Sergio Roberto, joka hänkin tuli kentälle vasta toisella puoliajalla.

Oikealla laidalla urakoi ennen Roberton sisääntuloa topparina pääosin pelaava Ronald Araújo. Dest katseli peliä kokoonpanon ulkopuolella, koska seura haluaa päästä miehestä eroon.

Destin osalta kesä on ollut melkoista soutamista ja huopaamista. Aluksi Barcelona ilmoitti, ettei Dest ole myytävänä. Myöhemmin tulikin ilmi tieto, että seura kuuntelisi tarjouksia Destistä. Nyt tilanne on jo sen verran eskaloitunut, että myös Xavi on ulostamassa Destiä joukkueesta. Ongelma vain on se, ettei Dest ole halukas lähtemään. Hän uskoo pystyvänsä kilpailemaan oikean laitapuolustajan roolista, jos jää Camp Noulle.

Näin varmasti myös on, jos Barcelona ei saa hankittua uusia vahvistuksia ennen siirtoikkunan takarajaa. Barcelona on kuitenkin etsimässä parhaillaan uutta oikeaa laitapuolustajaa. Yksi mahdollinen vaihtoehto on Borussia Dortmundin Thomas Meunier. Ongelma on siinä, että Barcelona tarvitsee kipeästi myyntejä, jotta se voisi tuoda uusia pelaajia sisään. Destin myynti voisi tuoda noin 20 miljoonan eurona korvauksen.

Barcelonalla on ollut samanlaisia ongelmia koko kesän ajan. Yksi ongelmatapaus on Martin Braithwaite, joka ei ole halukas jättämään Barcelonaa. Seura on tutkinut jopa erilaisia oikeudellisia toimia, joilla katkaista Braithwaiten sopimus, mutta käytännössä se on hyvin vaikeaa.

Barcelona pelasi avausottelussaan maalittoman tasapelin Rayon kanssa, joten myös kentän puolella riittää tekemistä.

LUE MYÖS