Brittilegenda Gary Neville ei jäänyt ainoaksi merkittäväksi jalkapallovaikuttajaksi, joka jyrähti tavasta, jolla FC Barcelona kohtelee hollantilaista keskikenttäpelaajaansa Frenkie de Jongia. Neville pitää käsittämättömänä, että Barcelona on De Jongille lähes 20 miljoonaa euroa velkaa maksamattomina palkkasaatavina, vaikka se on hankkinut samaan aikaan isolla rahalla Robert Lewandowskin ja Raphinhan, sekä ilmaissiirroilla Andreas Christensenin ja Franck Kessién. Myös Jules Koundén värväyksen uskotaan olevan lähellä.

Nevillen mielestä kansainvälisen pelaajayhdistysten kattojärjestön FIFPRO:n pitäisi puuttua peliin. Samaa mieltä on myös Alankomaiden jalkapalloilijoiden ammattiyhdistyksen VVCS:n puheenjohtaja Jevgeni Levchenko. Levchenkon mielestä Barcelona kiristää De Jongia, jotta tämä suostuisi lähtemään Barcelonasta. Pelaajayhdistyspomon kannasta kertoi uutistoimisto APN.

– Minusta pelaajayhdistyksen pitäisi suojella kaikkia pelaajia. Nyt seura ajaa yhtä pelaajaa nurkkaan yrittäessään pakottaa tätä lähtemään. On tullut hetki, jolloin FIFPRO:n kaltaisen kansainvälisen ammattijärjestön täytyy toimia, Levchenko toteaa.

Manchester United on ollut halukas ostamaan De Jongin, mutta pelaaja itse haluaa jäädä Barcelonaan. Barcelona puolestaan vaatii De Jongia pudottamaan palkastaan lähes 40 prosenttia, jotta tämä voisi jäädä Barcaan. Rahassa mitattuna tämä vastaa neljän miljoonan euron palkanalennusta, nettona.

Levchenkon mielestä De Jongin ei pidä palkkaleikkaukseen suostua. Hän kuitenkin pelkää, että peliminuutteja on tarjolla jatkossa koko ajan vähemmän. Siten Barca ”taivuttelisi” De Jongin lähtemään seurasta.

– Minä sanoisin (palkkaleikkaukselle) ei. Barca on vastuussa hänen tilanteestaan. Seuran politiikka on ollut dramaattista. Minusta on hulluutta, että pelaajien täytyisi maksaa seuran epäonnistuneesta taloudenpidosta.

Manchester United on tarjonnut Barcelonalle De Jongista tiettävästi noin 85 miljoonan euron siirtokorvausta.

Lähde: AS