Ranskalainen uutistoimisto AFP uutisoi perjantaina, että LaLiga on lähettänyt Pariisin hallinto-oikeudelle valituksen ranskalaisseura Paris Saint-Germainin toiminnasta Kylian Mbappén jatkosopimukseen liittyen. PSG ja Mbappé allekirjoittivat sopimuksen kaksi kuukautta sitten. Koska ”kaikki olivat odottaneet hänen siirtyvän Real Madridiin” ja koska jopa Ranskan istuva presidentti Emmanuel Macron oli sekaantunut neuvotteluihin, heräsi PSG:n jatkosopimustiedotteesta paljon keskustelua.

LaLigan asiaa ajaa nyt lakimies Juan Branco. LaLigan valitus nojaa menettelyvirheisiin. Sen mukaan Ranskan kahta ylintä sarjatasoa pyörittävän LFP:n ja paikallisen jalkapallotalouden vahtikoiran DNCG:n ei olisi pitänyt hyväksyä jatkosopimusta, koska se rikkoo taloudellisen reilun pelin sääntöjä. LaLiga esittää, että PSG muuttaa Qatarin valtiolta saatavaa mustaa rahaa valkoiseksi muun muassa paisutettujen sponsorisopimusten turvin. Seuran säätelemätön rahankäyttö on moraalisesti kipeä ilmiö, jolla keinotekoisesti levennetään tasoeroja.

Hallinnollinen tuomioistuin antanee ratkaisunsa yhdeksän kuukauden päästä. Jos valitus todetaan perusteelliseksi, Mbappén ja PSG:n välinen sopimus puretaan.

Osa pitää Mbappéa kuluvan vuosikymmenen parhaimpana ja suosituimpana pelaajana. 39 maalia yhteensä 46 ottelussa ovat osoituksena poikkeuksellisesta hyökkäysvoimasta sekä luontaisesta lahjakkuudesta.