Chelsean päävalmentaja Thomas Tuchel myöntää, että häntä ärsyttää, miten Barcelona koittaa tavoitella lontoolaisten kapteenia César Azpilicuetaa.

Espanjalaispuolustaja Azpilicueta, 32, on viettänyt Chelseassa kymmenen vuotta, mutta Barcelona on ollut jo pitkään halukas tuomaan hänet takaisin La Ligaan.

Tuchelilta kysytiin lehdistötilaisuudessa, ärsyttääkö Barcelonan sinnikkyys häntä. Saksalaisluotsi myönsi asian.

Hän antoi ymmärtää, että Azpilicueta haluaisi siirtyä Barcelonaan, mutta katalonialaisten tarjoukset eivät ole olleet lähelläkään 40 miljoonan euron siirtosummaa, jonka Chelsea maksoi Napolille Kalidou Koulibalysta. Tuchelin mielestä Azpilicueta ja Koulibaly, 31, ovat kummatkin suurin piirtein saman luokan pelaajia siirtomarkkinoiden silmissä. Koulibalylla oli siirtohetkellään vuosi jäljellä sopimustaan Napolissa, kuten Azpilicuetalla on nyt Chelseassa.

– Ehkä hieman [ärsyttää Barcelonan toiminta], sanoi Tuchel ESPN:n mukaan.

– Se on hankala kysymys, koska en ole varma, haluanko antaa Azpille, mitä hän haluaa. Jossain kohtaa kyse on siitä, mitä me (Chelsea) haluamme. Tein juuri vertailun siitä, kuinka kovin me taistelimme Koulibalysta, joka on maajoukkuetason pelaaja ja suunnilleen saman ikäinen.

– Hän oli valtavan tärkeä pelaaja Napolille, mutta meillä on Espanjan maajoukkuepelaaja, joka on Chelsean kapteeni. Minusta he ovat ehkä samalla tasolla, mutta Barcelona ei näe häntä samalla tasolla, joten en ole varma, haluanko antaa hänelle, mitä hän haluaa, koska hän on niin iso pelaaja meille.

– Me emme ajattele juurikaan muita seuroja. Keskitymme itseemme ja siihen, mitä me tarvitsemme. Sanoin sen hänelle ja sanon sen teille, että ymmärrän kyllä tilanteen henkilökohtaisesta ja ammatillisesta näkökulmasta. Mutta minä en ole tässä roolissa vain antaakseni hänelle, mitä hän haluaa. Minä olen Chelsean manageri, joka haluaa Chelsean parasta.

– Hän ei pidä siitä, mutta hän ymmärtää sen. Se on vaikeaa hänelle, koska toinen seura on jatkuvasti hänen perässään.