Manchester Unitedin toimitusjohtaja Richard Arnold ja urheilutoimenjohtaja John Murtough ovat matkustaneet Barcelonaan neuvottelemaan keskikenttäpelaaja Frenkie de Jongin siirrosta Valioliigaan, kertoo BBC.

Barcelonaa kolme vuotta edustanut de Jong, 25, on Unitedin uuden managerin Erik ten Hagin pääkohde kesän siirtomarkkinoilla. Kaksikko työskenteli aiemmin yhdessä Ajaxissa.

Mahdollista siirtoa haittaa kuitenkin de Jongin ja Barcelonan välinen sopimusasia. Ongelma keskittyy de Jongin koronaviruspandemian aikana lykkäämiin palkkoihin, jotka on määrä maksaa takaisin neljän vuoden aikana.

De Jong lykkäsi palkanmaksuaan auttaakseen talousvaikeuksista kärsivää Barcelonaa. BBC:n tietojen mukaan Hollannin maajoukkuepelaaja ei halua jättää seuraa, jos hän jää ilman saataviaan.

Espanjalaismediassa useat lähteet ovat kertoneet myös, että de Jong ei haluaisi jättää Barcelonaa, koska hän viihtyy seurassa todella hyvin. Samaan aikaan Barcelona tarvitsee kuitenkin lisää rahaa, ja de Jong on luultavimmin sen halutuin pelaaja siirtomarkkinoilla.

BBC:n mukaan United on jatkuvasti toistellut, että sillä on muitakin vaihtoehtoja, jos de Jongin siirto Manchesteriin ei toteudu. Arnoldin ja Murtough’n Barcelonan-reissu kielii kuitenkin siitä, kuinka kovin Manchester United haluaa hänet. Normaalisti ainakin toinen heistä olisi tällä hetkellä Thaimaassa, missä seuran edustusjoukkue pelaa tänään, tiistaina, harjoitusottelun Liverpoolia vastaan.

utdreport

@utdreport
Richard Arnold and John Murtough in Barcelona to meet Mateu Alemany, Rafa Yuste and Jordi Cruyff #mulive [@gerardromero]