Barcelonan keskikenttäpelaajan Frenkie de Jongin väitetään eritelleen kymmenen syytä, miksi hän vastustaa siirtoa valioliigaseura Manchester Unitediin. Kulissien takana Barçan pomot puuhaavat kauppaa. He ovat saaneet joukkueen valmennusryhmänkin näyttämään siirrolle vihreää valoa.

Diario Sportissa julkaistiin eilen lauantaina uutinen, jonka mukaan De Jong odottaa paluutaan Barcelonan harjoituksiin. Hänen oli määrä matkustaa kaupunkiin tänä viikonloppuna, koska työt alkavat huomenna maanantaina.

Osa syistä, miksi De Jong haluaa jäädä Barcelonaan, on henkilökohtaisia. Ensinnäkin hän ehti jo panostaa suuren määrän rahaa uuteen, Pedralbesilla sijaitsevaan asuntoonsa. Hänen kihlattunsa Mikky Kiemeney kokee itsensä onnelliseksi kaupungissa ja on löytänyt luotettavan ystäväpiirin. Manchesterin valju sää ei houkuttele kumpaakaan puoleensa. Neljäs syy on tunneperäinen: De Jong kasvoi ihaillen Johan Cruijffia, Patrick Kluivertia ynnä muita hollantilaisia, eikä Manchester United herätä hänessä samankaltaista ihailua kuin Barcelona ja sen historia.

Lue myös: Barcelona asetti Frenkie de Jongille kaksi vaihtoehtoa – edessä valtava palkanpudotus tai siirto Manchester Unitediin

Varsinaiset ammattiin linkittyvät syyt perustuvat Unitedin menestyksettömään toimintamalliin. Toisin kuin Blaugrana, United ei kilpaile ensi kaudella Mestarien liigassa eikä se ole voittanut pokaalia viiteen vuoteen. Tämän lisäksi De Jong uskoo, että United on ”kirottu” eikä voi ainakaan lähitulevaisuudessa saavuttaa mitään, koska suuntauksen muuttaminen vie aikaa. Viimeisen vuosikymmenen ajan valioliigaseuran pelaajapolitiikka on ollut kuin suoraan videopelistä tai Aku Ankan sarjakuvatarinasta.

De Jong on vakuuttunut, että hän voi näytellä keskeistä roolia Barcelonan päävalmentaja Xavin ajamassa pelitavassa. United tuskin kykenisi maksamaan hänelle riittävän korkeaa palkkaa kompensoimaan haittoja, joita työpaikan vaihtaminen aiheuttaisi.

Viimeiset kaksi syytä liittyvät mediaan ja seurajohtoon. De Jong karsastaa ajatusta seurasiirrosta, koska lehdistö on toiminnallaan yrittänyt niin voimakkaasti myötävaikuttaa sen toteutumiseen. Toisekseen hän suhtautuu epäsuopeasti siihen, että seurajohtajat ovat neuvotelleet siirrosta keskustelematta hänen kanssaan ensin.