Xabi Alonso oli yksi Espanjan sankareista vuonna 2010, kun maa voitti miesten maailmanmestaruuden ensimmäistä kertaa historiassaan.

Valmentajana nykyisin toimiva Alonso, 40, pelasi kyseisessä turnauksessa jokaisessa ottelussa Espanjan avauskokoonpanossa. AS:n haastattelussa hän paljastaa, että häneltä oli jäädä väliin semifinaali Saksaa vastaan kylpyhuoneessa sattuneen haaverin takia.

Espanjan joukkue oli lähdössä kymmenen minuutin päästä bussilla välierään, kun Alonson hotellihuoneen suihkun ovi irtosi paikoiltaan ja hajosi säpäleiksi. Ovesta lensi lasinsiru, joka viilsi ison haavan hänen polveensa.

– Verestä järkyttyy aina, mutta tässä tapauksessa minua järkytti se, kun näin polvessani puolelta toiselle yltävän haavan, joka paljasti lihaskudoksen.

– Ainoa kipu oli henkistä. Hyvästit välierälle ja MM-finaalille. En voinut uskoa siitä. Paniikkikohtaus ja ahdistus estivät minua purskahtamasta kyyneliin.

Alonso pystyi kertomaan tapahtuneesta vain maajoukkueen lääkärille Juan José Garcia Cotalle.

– Xabi tärisi huoneessaan kalpeana, kun menin sinne. Hän oli lähes shokissa, kertoi Cota.

– Hän oli peittänyt polvensa pyyhkeellä avatakseen oven minulle. Hän oli yltäpäältä veressä. Kylpyhuone oli kuin Psyko-elokuvan suihkukohtauksesta. Se näytti ihan rikospaikalta.

Alonso aneli lääkäriltä, että hän saisi pelata. Cota ei vieläkään tiedä, tekikö hän oikean valinnan.

– Järkeni sanoi minulle, että Xabi ei voisi pelata ja että hänen pitää ilmoittaa siitä valmentajalle. Se oli järjen ja tunteiden välinen taistelu.

– En tiedä, toiminko oikein, mutta sanotaanko vaikka, että Xabin katse vei voiton järjestä.