Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta on kommentoinut sekä seurasta mahdollisesti poislähtevien että seuraan mahdollisesti saapuvien pelaajien tilannetta.

Barcelonan nimekkäimmät lähtijät tänä kesänä saattavat olla Frenkie de Jong sekä Ousmane Dembélé, jonka sopimus päättyi aiemmin tällä viikolla. Laporta on kuitenkin vakuuttunut siitä, että kaksikko nähdään Blaugranassa myös ensi kaudella.

– Meillä ei ole aikomusta myydä häntä, hän haluaa jäädä, sanoo Laporta de Jongiin viitaten.

– Aion tehdä kaikkeni pitääkseni Frenkien, mutta on myös palkkaongelma ja se pitäisi korjata.

Laportan mukaan Barcelona ei ole asettanut Dembélén suhteen määräaikaa, jota ennen uusi sopimus tulisi tehdä. Barcelona on tehnyt pelaajalle uuden sopimustarjouksen, joka ulottuu vuoteen 2024 saakka, ja kaikki osapuolet ovat optimistisia Dembélén jatkon suhteen.

Barcelonan ykkösprioriteetti kesän siirtomarkkinoilla on hankkia Robert Lewandowski. Puolalaishyökkääjän nykyinen seurajoukkue Bayern München ei kuitenkaan hevillä luovu maalitykistään, minkä takia siirto junnaa paikoillaan.

– Robert Lewandowski on FC Bayernin pelaaja ja olen mieluummin hiljaa tästä tilanteesta. Olemme todella iloisia, että hän haluaa liittyä Barçaan. Haluamme kiittää häntä siitä, että hän haluaa tulla Barcelonaan, Laporta sanoo.

Barcelonan alakertaan on huhuttu muun muassa Kalidou Koulibalya sekä Jules Koundéa. Näidenkin pelaajien kohdalla Laporta kunnioitti heidän nykyisiä seurajoukkueitaan eikä liiemmin ottanut kantaa siihen, ovatko pelaajat mahdollisesti siirtymässä Barcelonaan.

– En puhu muiden joukkueiden pelaajista. Mutta meidän etumme on se, että monet pelaajat haluavat tulla tänne, Laporta vihjaa.