Ousmane Dembélé on vapaa agentti. Dembélén sopimus Barcelonan kanssa päättyi torstaina.

Osapuolet eivät ole edelleenkään päässeet yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta, sillä Dembélé ei ole tehnyt päätöstä tulevaisuudestaan. Espanjalaismediassa on arveltu Dembélén ja hänen agenttinsa pitkittäneen sopimusneuvotteluita tarkoituksella siihen pisteeseen, että pelaaja on vapaa agentti, ja hän voisi siten vaatia uudelta seuraltaan merkittävää allekirjoitusbonusta.

25-vuotiaan laitahyökkääjän ei odoteta jatkavan Barcelonassa.

Barcelona hankki Dembélén Borussia Dortmundista elokuussa 2017 peräti 140 miljoonalla eurolla. 

Barcelona ei suinkaan saanut rahoilleen vastinetta viiden vuoden aikana. Laitahyökkääjä kärsi jatkuvasti loukkaantumisista ja oli lopulta sivussa yli sadasta Barcelonan ottelusta erilaisten vammojen seurauksena. Dembélé pelasi viiden vuoden aikana vain 150 ottelussa, joissa syntyi yhteensä 32 maalia ja 34 maalisyöttöä.

Dembélén ja hänen agenttinsa käytös on herättänyt paljon kritiikkiä katalonialaismediassa. Kaksikko ei vastannut Barcelonan jatkosopimustarjoukseen, ja seura veti sen pois pöydältä joulukuussa. Barcelona teki kaikkensa päästäkseen hänestä eroon tammikuun siirtoikkunassa, mutta seura ei saanut Dembéléstä ainuttakaan tarjousta.

Päävalmentaja Xavi pyysi vielä loppukeväästä seurajohtoa neuvottelemaan Dembélén edustajien kanssa jatkosopimuksesta, mutta agentti ja pelaaja eivät vastanneet mitään uusimpaan sopimustarjoukseen.