Espanja selvitti kesäkuun neljän maaottelun sarjan tappioitta, kun se saavutti kahden tasapelin ja yhden voiton jatkoksi 2-0-voiton Tshekistä Málagassa sunnuntaina. Hyvätunnelmaisessa ottelussa täydellä stadionilla ainoa Barcelonan pelaaja Espanjan avauksessa oli toppari Eric García, joka on saanut kannattajilta, medialta ja ennen kaikkea sosiaalisessa mediassa runsasta kritiikkiä otteistaan.

Vaikka satikutia tuleekin, vakuutteli García ottavansa ne tyynesti ja yrittävänsä olla viis veisaamatta asiattomasta palautteesta.

Tunnelma (Málagan stadionilla) oli uskomaton. Minusta tuntui, että katsojat antoivat minulle tukensa, García sanoi pelin jälkeen Teledeportelle Sportin mukaan.

– Kritiikkiä tulee aina. Minä keskityn omaan tekemiseeni. Ympärilläni on ammattilaisia, jotka ymmärtävät, mistä asioissa on kyse. Kaikki rakentava palaute on tervetullutta, mutta muiden ei kannata hukata aikaansa.

Espanjan suoritukseen Tshekkiä vastaan García oli tyytyväinen.

– Voitimme pelin, tunnelma oli uskomaton ja johdamme lohkoa. Se on kaikkein tärkeintä. Pelasimme hyvän ottelun, korjasimme Prahan pelissä tekemämme virheet. Vaikka Tshekki yllättikin meidät muutaman kerran, meillä oli kannattajilta saamaamme lisäenergiaa tukenamme.