Valencia on käynyt läpi melkoista myllerrystä viime päivinä. Seuran johtoportaasta on väistynyt Anil Murthy, ja uudeksi pääjohtajaksi on nimitetty Sean Bai. Italialaislegenda Gennaro Gattuson on määrä tulla tällä tai ensi viikolla virallisesti nimitetyksi Valencian uudeksi päävalmentajaksi, ja sen jälkeen on aika alkaa myllätä pelaajistoa.

AS:n mukaan Valencian seurapomo Peter Lim ja Gattuso palaveerasivat jo Singaporessa, ja sopivat kolmesta olennaisesta pelaajamyynnistä. Lähtijöiden listalla ovat Goncalo Guedes, José Gayà ja Carlos Soler, joskaan kapteeni Gayàn lähtöhaluista ei vielä ole varmuutta.

Jo pitkään on ollut selvää, että 25-vuotiaan Valencia-kasvatin Solerin saamisesta on syntymässä kunnon huutokauppa. Espanjan A-maajoukkueessa seitsemän ottelua pelannutta Soleria havittelevat samaan aikaan Barcelona, Atlético Madrid ja Juventus. Soler onkin myytävä nyt, sillä hänen sopimuksensa kattaisi enää ensi kauden. Koko edellä mainittu seurakolmikko on jo ollut Solerin edustajiin yhteydessä.

Välillä näytti jo vahvasti siltä, että Soler siirtyisi Barcelonaan. Soler sopisi hyvin Barcan pelitapaan ja häntä itseäänkin viehätti ajatus Camp Noulle siirtymisestä. Barcelonan vaikea taloustilanne on kuitenkin osoittautumassa merkittäväksi esteeksi.

Toisin kuin Barcelonan, Atlético Madridin ei ole pakko myydä pelaajiaan uusien hankkimiseksi. Atlético neuvotteli Solerin hankkimisesta jo vuonna 2019 ennen kuin tämä solmi jatkosopimuksen Valencian kanssa. Valmentaja Diego Simeone pitää Solerista paljon, ja laiturilla on ystäviä Atléticossa. Tällä hetkellä Atlético näyttääkin olevan paalupaikalla Soler-kisassa. Soler haluaa ehdottomasti Qatarin MM-turnaukseen, ja La Ligassa jatkaminen voisi olla kisahaaveiden kannalta turvallisin vaihtoehto.

Tuoreimpana kisaan on ilmoittautunut Juventus, joka haluaa vahvistaa joukkuettaan taistellakseen taas Serie A:n mestaruudesta. Aiemmin Juventus oli kiinnostunut Marco Asensiosta, joka jatkanee kuitenkin Real Madridissa Kylian Mbappén siirron kariuduttua. Niinpä Carlos Soler on noussut Juventuksen suunnitelma B:ksi.

Soler on pelannut koko tähänastisen uransa junioreista lähtien Valenciassa.

Lähde: AS