Real Madrid vaatii UEFA:lta vastauksia Pariisissa järjestetyn Mestarien liigan finaalin kaaoksesta. Viime lauantain loppuottelussa nähtiin järjestyshäiriöitä sekä ennen peliä että sen jälkeen.

La Ligan mestarijoukkue vaatii Euroopan jalkapalloliittoa perustelemaan, miksi Liverpoolia vastaan pelattu finaali annettiin Pariisin järjestettäväksi. Ottelu siirrettiin Venäjältä Ranskaan Vladimir Putinin aloitettua helmikuussa hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan.

Lukuisat seurojen kannattajat raportoivat joutuneensa ottelun jälkeen ryöstetyksi tai tarvinneen sairaalahoitoa paikallisten hyökättyä heidän päälleen.

Tapahtumien käsittelyssä on toistaiseksi keskitytty Liverpoolin kannattajien kokemuksiin ja heitä syytettiin viivästyneettä aloituspotkusta sekä ongelmista stadionilla. Real Madridin mukaan heidän kannattajat kärsivät samana iltana yhtä lailla.

– Toukokuun 28. päivänä Stade Francen sisäänkäynneillä ja stadionin sisällä tapahtuneiden epämiellyttävien tapahtumien myötä Real Madrid haluaa puolustaa kannattajiaan, jotka olivat näiden tapahtumien uhreja, seura kirjoitti tiedotteessaan.

– Me haluamme tietää syyt, jotka johtivat finaalipaikan valintaan ja mitkä olivat huomioitavat kriteerit paikalle ottaen huomioon mitä sinä päivänä tapahtui.

– Pyydämme myös vastauksia ja selityksiä siitä kenen vastuulla oli jättää kannattajat avuttomiksi ja puolustuskyvyttömiksi. Heidän yleinen käytöksensä oli koko ajan esimerkillistä.

– Kuten olemme nähneet median tarjoamassa kuvamateriaalissa, monet kannattajat pahoinpideltiin väkivaltaisesti. Heitä häirittiin ja ryöstettiin. Jotkut tapahtumat tapahtuivat, kun he olivat ajamassa autojaan tai bussissa. Joidenkin täytyi jopa viettää yö sairaalassa saatuaan vammoja hyökkäyksistä.

– Jalkapallo on välittänyt maailmalle kuvan, joka ei vastaa lajin arvoja ja tavoitteita, joihin se pyrkii. Meidän seuramme ja kannattajamme tarvitsevat vastauksia.

Real Madrid voitti lauantain finaalin 1-0-lukemin. Joukkue kaatoi Liverpoolin myös vuoden 2018 finaalissa.