La Liga aikoo tehdä Paris Saint-Germainin ja Kylian Mbappén jatkosopimuksesta valituksen Euroopan jalkapalloliitto UEFA:lle, Ranskan hallinto-oikeudelle ja Euroopan unionille.

PSG julkisti lauantaina kauden viimeisen ottelunsa yhteydessä, että Mbappé, 23, on tehnyt sen kanssa kesään 2025 ulottuvan jatkosopimuksen. Mbappé teki kyseisessä pelissä hattutempun ja PSG voitti Metzin 5-0.

Vielä aiemmin tällä viikolla uutisoitiin, että Real Madrid oli päässyt henkilökohtaisista ehdoista sopuun Mbappén kanssa, jonka vanha sopimus PSG:ssä oli päättymässä ensi kuussa. Mbappé ei kuitenkaan allekirjoittanut Madridin kanssa mitään, ja hän valitsi lopulta PSG:n. Kummatkin seurat tekivät lehtitietojen mukaan taloudellisesti erittäin houkuttelevan tarjouksen ranskalaistähdelle.

Qatarilaisomistajiensa jättiomaisuudella operoiva PSG vääristää La Ligan mukaan eurooppalaisen jalkapalloilun taloudellista kilpailua.

– La Liga haluaa todeta, että tämäntyyppiset sopimukset hyökkäävät eurooppalaisen jalkapallon taloudellista vakautta vastaan ja vaarantavat satojatuhansia työpaikkoja ja urheilun eheyden, ei vain eurooppalaisissa kilpailuissa vaan myös kansallisissa sarjoissa, kommentoi La Liga tiedotteessaan Athleticin mukaan.

– On skandaalimaista, että PSG:n kaltainen seura, joka viime kaudella raportoi yli 220 miljoonan euron tappiot kerättyään yli 700 miljoonan euron tappiot aiempina kausina (samalla kun se raportoi sponsoritulot epäilyttävällä arvolla) ja jonka joukkue tälle kaudelle maksaa noin 650 miljoonaa euroa, voi solmia tällaisen sopimuksen, kun taas ne seurat, joilla olisi varaa palkata pelaaja ilman palkkakulujensa vaarantamista eivät pysty hankkimaan häntä.

– La Liga tekee valituksen PSG:stä UEFA:lle, Ranskan hallinto- ja veroviranomaisille sekä Euroopan unionin viranomaisille puolustaakseen edelleen eurooppalaisen jalkapallon taloudellista ekosysteemiä ja sen kestävyyttä.