Barcelonassa on tällä viikolla tärkeiden kokoonpanopäätösten aika. Ensi kauden joukkuetta rakennetaan, ja sekä lähtijöitä että tulijoita varmasti on. Isoja ratkaisuja pitää tehdä myös jatkosopimusten suhteen.

Yksi pöydällä oleva nimi on vastikään 39 vuotta täyttänyt Dani Alves. Brasilialaispuolustaja oli Barcelonan syksyn yllätysvärväys, ja edullisena pelaajana hän täytti ehdottomasti paikkansa. Alvesin sopimus oli kuitenkin mallia pätkädiili ja kattoi vain kevätkauden.

Alves sai sopimuksessaan puolen vuoden ajalta vain 100 000 euron kiinteän palkan. Kontrahtiin kirjattiin kuitenkin kolmen miljoonan euron bonus, jos Alves pelaisi vähintään 60 % Barcelonan otteluista. Kun Eurooppa-liigaa, johon Alvesia ei rekisteröity, ei lasketa, on Alves pelannut 16 peliä 22 mahdollisesta, joten 60 %:n raja on täyttynyt.

Alvesin tähtäin on asetettu marras-joulukuussa Qatarissa pelattaviin MM-kisoihin, sillä hän haluaa pelata vielä yhdet MM-kisat ennen uran päättymistä. Paluu Barcelonaan on auttanut pitämään korkeaa tasoa yllä, mutta nyt pitäisi varmistaa tasokkaat pelit myös syksyn ajaksi.

Niinpä Alves on Sportin mukaan pyytänyt Barcelonalta ainakin syyskauden kattavaa, vuoden 2022 loppuun ulottuvaa jatkosopimusta. Pelaajan lähipiirin mukaan jatkosopimuksesta onkin jo käytännössä sovittu. Vain talouspuolesta on vielä vähän keskusteltavaa, sillä Alves toivoo rahallisiin ehtoihin pientä parannusta nykyisiin ehtoihin verrattuna.

Jos jatkosopimus syntyy, on toinen juttu, mitä MM-kisojen jälkeen tapahtuisi. On mahdollista, että peliesityksestään ja roolistaan riippuen Alves jatkaisi Barcelonassa myös kevään 2023 ajan. Toinen vaihtoehto on, että hän siirtyisi toiseen seuraan, mahdollisesti Brasiliaan.

Kolmaskin mahdollisuus on mielenkiintoinen, sillä Sport pitää mahdollisena, että Alves päättäisi pelaajauransa MM-kisoihin ja siirtyisi sen jälkeen Barcelonan valmennustiimiin. Konkaripakki nauttii ehdottomasti sekä valmentaja Xavin että pelaajiston luottamusta.