Betis ja Barcelona kohtasivat lauantai-iltana toisensa La Ligan huippuottelussa. Kamppailu päättyi lopulta Barcelonan 1-2 -vierasvoittoon.

Täyden pistepotin myötä Barcelona varmisti paikkansa ensi kauden Mestarien liigassa. Betis sen sijaan taistelee edelleen Atléticon kanssa neljännestä sijasta, eli viimeisestä paikasta Mestarien liigaan. Betis on sarjataulukossa viidentenä kolme pistettä perässä yhden ottelun vähemmän pelannutta Atléticoa.

Viime sunnuntaina ensimmäistä kertaa noin kolmeen ja puoleen kuukauteen kentällä nähty Ansu Fati tuli vartti ennen loppua kentälle ja onnistui heti maalinteossa. Fati ehti olla kentällä noin minuutin ennen maaliaan. Epäonnistunut laukaus upposi hitaasti, mutta varmasti verkon perukoille. 0-1.

Betis nousi tasoihin viitisen minuuttia myöhemmin. Nabil Fekir lähetti vapaapotkun boksiin ja Barcelona-kasvatti Marc Bartra puski sen ohi Barcelona-vahti Neton. Neto pelasi, sillä ykkösmaalivahti Marc-André ter Stegen oli sivussa ottelusta vatsakipujen vuoksi.

Barcelona onnistui nappaamaan sittenkin täyden pistepotin itselleen lisäajalla, kun Jordi Alba laukoi suorastaan upean volleyn maaliin. 1-2.