Barcelona varmisti lauantai-iltana paikkansa ensi kauden Mestarien liigassa voitettuaan Betisin Villamarínilla lisäajan maalilla 2-1. Lue lisää täältä.

Barcelonan päävalmentaja Xavi käväisi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa. Xavilta tiedusteltiin, uskooko hän Barcelonan taistelevan ensi kaudella La Ligan mestaruudesta. Tällä kaudella Real Madrid meni menojaan jo pitkän aikaa sitten.

– Kausi ei ole vielä päättynyt ja suunnittelemme vielä ensi kautta. Tärkeintä on tietää, mihin tähtäämme ja mitä haemme. Meidän on tiedettävä omat puutteemme ja ongelmamme. Nyt pelaamme vähemmillä paineilla saavuttaaksemme toisen sijan, mutta olimme aiemmin vaikeassa tilanteessa. Meidän on suunniteltava ajan kanssa ensi kautta, jotta voimme olla kilpailukykyisiä voittaaksemme pokaaleja.

Mestarien liiga -paikan varmistuminen oli Xaville suuri helpotus.

– Olen tyytyväinen. Pian katsomme ottelun uudelleen ja analysoimme, missä emme onnistuneet. Emme olleet riittävän tasaisia, mutta tällä joukkueella on kilpailukykyinen sielu. Marraskuussa emme olleet edes Eurooppa-liigaan oikeuttavalla sijalla ja nyt olemme tässä tilanteessa. Saamme kiittää siitä pelaajia.