Real Madrid teki keskiviikkona jälleen yhden uskomattomista nousuistaan, kun se nousi haudan partaalta jatkoajalle ja jatkoajalla voittoon Manchester Citystä Mestarien liigan välierien otteluparissa. Nousun pääarkkitehti oli 21-vuotias brasilialainen Rodrygo, joka teki Real Madridin molemmat varsinaisen peliajan maalit vain 89 sekunnin sisällä.

– Jumala katsoi minua ja sanoi minulle, että tänään on minun päiväni, Rodrygo totesi vain hetkisen maaliensa jälkeen AS:n mukaan.

Tilastot kertovat, että Rodrygo on ollut koko Real Madrid -uransa ajan todellinen Mestarien liigan erikoismies, ”Herra Mestarien liiga”. Aivan samaan tapaan kuin vaikkapa Miroslav Klose on ollut poikkeuksellisen tehokas MM-kisoissa.

Rodrygo on pelannut Mestarien liigassa 26 ottelua, ja on tehnyt niissä kymmenen maalia. Tärkeitäkin maaleja joukossa on aiemminkin. Puolivälierässä juuri Rodrygon maali vei Real Madridin jatkoajalle Chelseaa vastaan, kunnes Karim Benzema sinetöi jatkoajalla Real Madridin jatkopaikan – aivan kuten nytkin.

Tehokkuus nimenomaan Mestarien liigassa on ollut huimaa, sillä 70 La Liga -pelissään Rodrygo on tehnyt maaleja vain kuusi. Lisäksi Copa del Reyssä hän on tehnyt yhden maalin.

La Ligassa Rodrygo on tehnyt maalin keskimäärin 540 minuutin välein, Copa del Reyssä ja Supercopassa kerran 456 minuutissa ja Mestarien liigassa keskimäärin 115 minuutin välein.

Eilen Rodrygo oli koskenut palloon vain viisi kertaa ensimmäisten 25 kentällä viettämänsä minuutin aikana, mutta kuudes ja seitsemäs pallokosketus johtivat maaleihin. Molemmat Real Madridissa tekemänsä päämaalit 171-senttinen Rodrygo on tehnyt Mestarien liigassa, eilen erinomaisella puskulla lisäajan alkaessa.

Ensimmäinen puskumaali syntyi marraskuussa 2018 ottelussa Galatasarayta vastaan pelissä, joka jäi historiaan muutenkin. Rodrygo oli tuolloin 18 vuotta ja 301 päivää vanha, ja hän teki hattutempun Euroopan Cupin/Mestarien liigan historian toiseksi nuorimpana pelaajana.

Lähde: AS

Juttua on muokattu 5.5. klo 21.17. Ensimmäisestä kappaleesta on poistettu virheellinen kohta, jossa höpötettiin täysin väärää tietoa vierasmaalisäännöstä tämän otteluparin osalta. Kyseessä toimittajan omaa sekoilua, jossa yksinkertaisesti muisteltiin väärän ottelun tulosta. Pahoittelemme tätä lapsusta.