Barcelona meni johtoon kotiottelussaan Mallorcaa vastaan 25. minuutilla, Memphis Depayn onnistuttua Jordi Alban alustuksesta. Vain kahta minuuttia aiemmin Ronald Araujon maali oli hylätty paitsion vuoksi.

Muutama minuutti maalista, ja Blaugranan alakerrassa ilmeni isoa huolta; Gerard Piqué joutui jättämään kentän loukkaantuneena.

Seuraavaa maalia odoteltiin 54. minuutille. Sergio Busquets onnistui silloin vedollaan alakulmaan boksin ulkopuolelta, ja ottelu vaikutti ratkenneelta. Asian varmistamiseksi Ferran Torres iski reboundin sisään varsinaisen peliajan viimeistä varttia lähestyttäessä. VAR-tarkistuksen jälkeen tämäkin osuma hylättiin paitsiotilanteen ansiosta.

75. minuutilla Xavi teki nimivahvat vaihdot; Ousmane Dembélé otti Pierre-Emerick Aubameyangin paikan, ja Ansu Fati korvasi kentällä Torresin.

B/R Football

@brfootball
After suffering a hamstring injury in January, Ansu Fati is back on the bench for Barcelona today 💪

Vaihdot eivät toimineet aivan isäntien toivomalla tavalla, vaan Mallorca kavensi lukemat muotoon 2-1 Antonio Raillon toimesta.

Kolme pistettä nostivat Barcelonan Sevillan edelle, sarjataulukon kakkoseksi.