Barcelonan heikko kotivire sai jatkoa sunnuntai-iltana, kun joukkue kärsi jo kolmannen peräkkäisen kotitappion. Tällä kertaa voiton Camp Noulta kävi kairaamassa Rayo Vallecano 1-0-lukemin.

Barcelona teki samalla kyseenalaisen ennätyksen. Se ei ollut 122-vuotisen seurahistoriansa aikana koskaan aiemmin hävinnyt kolmea peräkkäistä kotiotteluaan saman kauden aikana.

Barcelona hallitsi kenttätapahtumia, mutta tehottomuus piinasi joukkuetta. Xavin mukaan hänen ryhmällään ei ollut persoonallisuutta, jota he olisivat tarvinneet.

– Ansaitsimme enemmän, mutta meillä ei ollut persoonallisuutta, jota tarvitsimme, Xavi sanoi ottelun jälkeen.

– Tämä on meidän todellisuutemme. Olemme vaikeassa tilanteessa. Olemme edelleen mukana taistelemassa Mestarien liigan paikoista, mutta olemme monimutkaistaneet tilannettamme. Meidän on jatkettava taistelua.

La Ligan neljä parasta etenevät ensi kauden Mestarien liigaan. Barcelona on tällä hetkellä sarjassa toisena. Viidennellä sijalla oleva Real Betis on kuuden pisteen päässä Barcelonasta, joten Xavin ryhmällä ei erityisen suurta vaaraa ole luiskahtaa top4:sen ulkopuolelle.

Barcelona pelaa seuraavan kerran vappupäivänä, jolloin Mallorca vierailee Camp Noulla.