Barcelonan Gerard Piqué ja Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Luis Rubiales ovat myrskyn silmässä.

El Confidencial on julkaissut tällä viikolla Piquén ja Rubialesin välisiä ääniviestejä, joissa osapuolet muun muassa sopivat siitä, kuinka paljon Real Madrid ja Barcelona tienaavat Supercopasta vuosittain. Piquén omistama Kosmos-yritys oli tekemässä sopimusta Espanjan jalkapalloliiton ja Saudi-Arabian valtion kanssa, jotta Supercopa pelattaisiin Saudi-Arabiassa.

Piqué omistaa kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan FC Andorran. Piqué pyysi Rubialesia asettamaan FC Andorran mahdollisimman helppoon lohkoon. Piqué tienaa Supercopa-sopimuksen avulla myötä miljoonia euroja vuodessa.

Kohupaljastus: Gerard Piqué nettosi jopa 24 miljoonaa seuraa häärittyään kulisseissa salaista diiliä Espanjan jalkapalloliiton pomon kanssa

Barcelonan päävalmentaja Xavi otti kantaa tapaukseen keskiviikkoisessa lehdistötilaisuudessaan.

– Tilanne on vaikea, eikä mielipiteeni muuta sitä mitenkään. Tässä on kaksi asianomaista (Piqué ja Rubiales), joten esittäkää kysymykset heille. Tunnen Rubialesin hyvin. Hän on rehellinen ihminen ja luotan siihen. Hänen ja Piquén on annettava selityksiä. Uskon heidän ajatelleen yleistä hyvää. Haluan ajatella niin. Onko se eettisesti hyväksyttävää? Siitä on useita eri mielipiteitä.

Gerard Piquéstä ja Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtajasta jätettiin valitus korruption vastaiselle hallinnolle

– Tunnen Piquén. Osaan käsitellä häntä ja hän osaa myös käsitellä itse itseään. Mielestäni hän tarvitsee tällaisia asioita. Se auttaa häntä kilpailemaan. Piqué tarvitsee tällaisia motivoidakseen itseään. Hän on ekstrovertti ja tykkää olla puheenaiheena. Itse olen diplomaattisempi. Tunnen hänet. Jos Piqué ei olisi keskittynyt oleelliseen, huomauttaisin häntä siitä, mutta tällaiset asiat antavat hänelle lisää virtaa. Se on puhdasta adrenaliinia hänelle.