Barcelona tarvitsi sunnuntaina kolme maalia ottaakseen voiton Levantesta vieraskentällä. Haastetta lisäsi, että 2-3-numeroihin päättyneessä pelissä Levante sai peräti kolme rangaistuspotkua.

Kyseessä olivat paitsi ensimmäiset Barcelonaa vastaan vihelletyt rankkarit koko tällä kaudella, myös ensimmäinen kerta koko La Ligan historiassa, kun Barcelonaa vastaan vedettiin kolme rangaistuspotkua samassa ottelussa. Ainutkertainen tapaus siis.

Barcelonan onneksi maaliin pilkuista päätyi vain yksi.

Ensimmäisen rankkarin José Luís Munuera Montero myönsi Levantelle 50. peliminuutilla. Tämä oli tuomioista myös kyseenalaisin. Dani Alves käytti käsivarttaan kaksinkamppailussa ja Levanten laitapuolustaja Son meni helposti maihin. Alves ja muut Barcan pelaajat protestoivat helpolta näyttänyttä tuomiota, mutta tuomio jäi voimaan VAR-tarkistuksen jälkeenkin. José Luís Morales ampui pallon maaliin ja siirsi Levanten 1-0-johtoon.

Toisen rankkarin Levante sai vain kuusi minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa tuomiossa ei ollut mitään epäselvää, sillä se oli seurausta Eric Garcían selkeästä käsivirheestä. Marc-André ter Stegen kuitenkin torjui Roger Martín laukoman rankkarin.

Barcelona siirtyi välillä nopeasti 2-1-johtoon, mutta kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa pallo vietiin taas pilkulle. Munuera Montero näki lähietäisyydeltä, kuinka Clement Lenglet tallasi Dani Gómezin jalan päälle rankkarialueen oikeassa kulmassa eikä empinyt päätöstä. Lenglet tunnisti rikkeensä eikä protestoinut rankkaria muun joukkueen tavoin.

Gonzalo Melero teki pilkulta 2-2-tasoituksen, mutta piste jäi silti haaveeksi, kun Luuk de Jong puski lisäajalla Barcelonalle voittomaalin.

Lähde: Sport