Barcelona pyrkii karsimaan kulujaan neuvottelemalla palkanalennuksista konkaripelaajiensa Gerard Piquén, Jordi Alban ja Sergio Busquetsin kanssa, kertoo Marca.

Kyseinen kolmikko on jo aiemmin suostunut viivytyksiin palkanmaksussaan ja luopunut tietyistä bonuksista, mutta nyt heitä pyydetään ensimmäistä kertaa laskemaan peruspalkkaansa.

Tämänhetkisten ehtojen mukaisesti Barcelonan tulisi maksaa Piquélle, Alballe ja Busquetsille ensi kauden aikana lähes sata miljoonaa euroa, kun mukaan lasketaan heidän normaalit palkkakulunsa sekä viipyneet palkat ja bonukset. Barcelona pyrkii kuitenkin hinaamaan tuota summaa alaspäin.

Barcelona toimi Samuel Umtitin jatkosopimusneuvotteluissa siten, että ranskalaispuolustaja saa kolmen vuoden aikana saman summan, joka hänelle oli luvassa entisestä diilistään 1,5 vuoden aikana.

Samanlainen lähestymistapa voisi toimia Busquetsin kanssa, sillä hänen nykyinen sopimuksensa päättyy ensi kauden jälkeen. Piquén ja Alban tapauksissa Barcelonalla on enemmän mietittävää, sillä heidän nykyiset sopimuksensa päättyvat vasta kesällä 2024.

Seuran on otettava huomioon, missä iässä sen konkaripelaajat ovat ja kuinka pitkiä sopimuksia heille halutaan ylipäätään tehdä. Piqué on nykyisen sopimuksensa päättyessä 37 ja Alba 35.