Vahvaa kevätkautta pelaava Barcelona jatkoi vakuuttavia otteitaan La Ligassa sunnuntaina, kun se voitti Osasunan Camp Noulla 4-0.

Täyden pistepotin myötä Barcelona nousi La Ligan sarjataulukossa Atléticon ohi kolmanneksi. Seurat ovat tasapisteissä. Barcelona on pelannut yhden ottelun Atléticoa vähemmän. Betis on viidentenä kaksi pistettä Barcelonaa perässä.

Sunnuntai-illan kamppailu ratkaistiin nopeasti. Ferran Torres iski kaksi maalia ensimmäisen 20 minuutin aikana. Joukkueiden välinen tasoero oli suorastaan merkittävä. Barcelona kykeni pitämään Osasunan jatkuvasti puolustusasemissa omalla kenttäpuoliskollaan. Xavin miehistö loi useita maalipaikkoja ja oli selvästi Osasunaa parempi – juuri kuten tulostaulu osoitti.

Pierre-Emerick Aubameyang viimeisteli Barcelonan kolmannen maalin avausjakson puolivälissä.

20 minuuttia ennen täyttä aikaa kentälle päässyt Riqui Puig iski ottelun viimeisen täysosuman 75. minuutilla. Osasuna-vahti Sergio Herrera torjui Puigin boksin edustalta lähteneen laukauksen eteensä. Puig sai pallon toistamiseen itselleen, harhautti Osasuna-puolustuksen ja viimeisteli pallon verkon perukoille. Puig pääsi vasta toista kertaa kentälle La Ligassa vuodenvaihteen jälkeen.

Barcelona kohtaa ensi viikon torstaina Galatasarayn Istanbulissa Eurooppa-liigan neljännesvälierien toisessa osassa. Avausosa päättyi maalittomaan tasapeliin.