Borussia Dortmundin tähtihyökkääjä Erling Håland on Barcelonan ykköstavoite ensi kesän siirtoikkunassa, mutta katalonialaisjätti on kartoittanut myös muita vaihtoehtoja, kertoo Diario Sport.

Dortmundin norjalaiskärjen perässä ovat myös muun muassa Real Madrid ja Manchester City, joka johtaa lehtitietojen mukaan tällä hetkellä kilpailua hänen allekirjoituksestaan.

Håland, 21, on pelannut kuluvalla kaudella 20 ottelua tehden niissä yhteensä 23 maalia ja syöttäen kuusi.

Barcelonan varavaihtoehtojen joukossa ovat Real Sociedadin Alexander Isak, Red Bull Salzburgin Karim Adeyemi, Internazionalen Lautaro Martínez ja kenties mielenkiintoisimpana nimenä Bayern Münchenin Robert Lewandowski.

Lewandowski, 33, on huomattavasti vanhempi kuin Håland tai listan muut ehdokkaat, mutta hän on heistä kaikista ansioitunein maalintekijä. Puolalaiskärki on 306 osumallaan Bundesliigan kaikkien aikojen toiseksi paras maalintekijä. Kuluvalla kaudella hän on mättänyt 36 ottelussa yhteensä 43 maalia.

Bayernin ja Lewandowskin sopimus päättyy ensi kauden jälkeen, eivätkä osapuolet ole aloittaneet jatkosopimusneuvotteluja. Lewandowski haluaisi selvyyden tilanteeseensa, mutta Bayern ei ole ollut häneen yhteydessä uudesta dilistä.