Barcelona nousi sunnuntaina La Ligan neljännelle sijalle möyhentämällä Athletic Bilbaon kotikentällään 4-0.

Vaihdosta kentälle päässyt Ousmane Dembélé oli yhdellä osumallaan ja kahdella maalisyötöllään oli illan tehokkain pelaaja, mutta Barcelonan keskikentällä pelannut Pedri oli illan vangitsevin pelaaja.

Pedrille, 19, kirjattiin ottelussa 92 syöttöä, joista 93,5 prosenttia meni perille, ja hän piti ajoittain Athleticin pelaajia pilkkanaan näyttävillä harhautuksillaan.

Kenties suurimman reaktion yleisöltä Pedri sai, kun hän ohitti yhden pelaajan omalla kenttäpuoliskollaan sivurajan tuntumassa. Vastustaja painosti Pedriä selkäpuolelta, mutta nuori Barça-tähti vieritti pallon jalkapohjallaan hänen längeistä ja käännähti vielä itse vartijaltaan karkuun.

– Olisin ollut pulassa, jos olisin menettänyt siinä pallon, mutta se onnistui, kommentoi Pedri Movistarille pelin jälkeen.

– Teemme hyvin töitä yhteen. Valmentaja on antanut meille paljon neuvoja, etenkin nuorille pelaajille, ja se näkyy nyt tuloksina.

Pedrin harhautus ei jäänyt huomaamatta myöskään Barcelonan päävalmentajalta Xavilta.

– Hänen kikkansa oli pieni yksityiskohta, mutta sen lisäksi kyse on siitä, miten hän ymmärtää peliä, liikkuu linjojen välissä ja menee keskikentän pivotien taakse, sanoi Xavi Marcan mukaan.

– Hän muistuttaa minua paljon Andrés Iniestasta. Jos puhumme puhtaasti lahjakkuudesta, Pedri on maailman paras.

– Hän on mahtava pelaaja. En ole nähnyt montaa hänen kaltaistaan lahjakkuutta.