Barcelonan talvenaikainen ryhtiliike sai jatkoa sunnuntaina, kun se kukisti Valencian Mestallalla 4-1. Päävalmentaja Xavi kiitteli ennen kaikkea joukkueensa tehokkuutta.

– Olen hyvin tyytyväinen, ja iloinen sekä pelaajien että kannattajien puolesta. Tänään meillä ei ollut samaa loistoa kuin ajoittain Napolia vastaan, mutta olimme tehokaita, Xavi sanoi Barca TV:n haastattelussa.

– Kestimme vaikeita hetkiä, etenkin toisella jaksolla. Ensimmäinen puoliaikamme oli todella hyvä. Toisella jaksolla Valencian keskitykset aiheuttivat meille ongelmia. Meiltä puuttui rauhallisuutta.

– Tämä oli peli, jolla saatoimme laittaa rusetin työntekomme päälle. Viimeisistä 12 ottelusta olemme pelanneet kahdeksan vieraissa, ja olemme saaneet positiivisia tuloksia. Emme ole olleet loistavia, mutta saimme kolme pistettä, jotka olivat meille erinomaisia vaikealta vieraskentältä.

Erityiskehut Xavi antoi nuorelle Pedrille, jonka laukaus johti Barcelonan neljänteen maaliin – vaikka se muutettiinkin sitten Pierre-Emerick Aubameyangille kudin muutettua tämän selästä vähän suuntaa.

– Pedri antaa meille hengähdysaikaa, ei menetä palloja ja pelaa kahdella jalalla. Hän on suurenmoinen pelaaja. Se, mitä hän tekee, miten hän kääntyy, tempo… Kaikki se on fantastista, ja hän on vasta 19-vuotias.

– Meidän täytyy pitää Pedristä hyvää huolta, sillä hän on ilmiömäinen. Maailmassa ei ole toista yhtä lahjakasta pelaajaa kuin hän. Hänen täytyy ratkaista pelejä – ei vain peliä tekemällä, vaan myös laukomalla. Sitä me häneltä pyydämme, Xavi kertoi.

Jalkapallotoimittaja Saku-Pekka Sundelin vieraili V Sportin studiossa analysoimassa Barcelonan viime vuosien romahdusta. Katso video alta.

Lähde: Sport