Neljä La Ligan seuraa, FC Barcelona, Real Betis, Real Sociedad ja Sevilla, pelasivat torstaina Eurooppa-liigan pudotuspeliotteluita – hyvällä menestyksellä.

Barcelona pelasi kotikentällään 1-1-tasapelin Napolin kanssa. Ferran Torres laukoi Barcelonan ainokaisen rangaistuspotkusta. Otteluparin toiseen osaotteluun lähdetään kutkuttavan jännittävästä tilanteesta.

Vahvan kauden pelannut Real Betis jatkoi loistovirettään Pietarissa kukistamalla Zenitin 3-2-lukemin. Kaikki ottelun maalit nähtiin jo ensimmäisen puoliajan aikana. Betisin maaleista vastasivat Guido Rodriguez, Willian Jose sekä Andres Guardado.

Myöhäisillan otteluissa Real Sociedad ja Sevilla petasivat itselleen hyvät lähtökohdat toisiin osaotteluihin.

Real Sociedad oli pahasti alakynnessä vierasottelussaan RB Leipzigiä vastaan, mutta venyi 2-2-tasapeliin. Robin Le Normand osui jo kahdeksan peliminuutin kohdalla, mutta Christopher Nkunku toi isännät tasoihin puolen tunnin kohdalla.

Toisella puoliajalla La Real siirtyi toistamiseen johtoon, kun Mikel Oyarzabal osui rangaistuspotkusta. RB Leipzig nousi kuitenkin tasoihin kahdeksan minuuttia ennen päätösvihellystä Emil Forsbergin lauottua rankkarin sisään.

Espanjalaisseuroista parhaiten suoriutui Sevilla, joka kaatoi kotikentällään Dinamo Zagrebin 3-1. Tässäkin ottelussa kaikki maalit nähtiin jo ensimmäisellä jaksolla. Sevillan avausmaalista vastasi Ivan Rakitic, voittomaalista Lucas Ocampos ja kolmannen maalin viimeisteli Anthony Martial, jolle osuma oli ensimmäinen Sevilla-paidassa.

Otteluparien toiset osaottelut pelataan ensi viikon torstaina. Jokaisella espanjalaisseuralla on hyvä mahdollisuus selvittää tiensä Eurooppa-liigan neljännesvälieriin.