Sunnuntai-iltana pelattu Barcelonan derby tarjosi katsojille viihdyttävän jännitysnäytelmän ja todellista tunteiden vuoristorataa. Molemmat joukkueet ehtivät johtaa ottelua, mutta lopulta päädyttiin 2-2-tasapeliin Luuk de Jongin tasoitettua pelin lisäajan kuudennella minuutilla.

Espanyolin leirissä tulokseen oltiin syvästi pettyneitä voiton vaihduttua aivan lopussa tasapeliin. Tyytyväisiä ei oltu Barcelonan puolellakaan, joten tavallaan derbyssä oli tällä kertaa kaksi häviäjää. Barcelonan valmentaja Xavin mielestä Barcalta puuttui viimeistelytehokkuutta.

– Loimme maalipaikkoja, ja silloin on pystyttävä ratkaisemaan peli. Olimme parhaimmillamme, kun Gavi teki hylätyn maalin. Sitten Espanyol tekikin maalin, Xavi sanoi toimittajille pelin jälkeen.

– Saimme pisteen, mutta se ei ollut meille tarpeeksi. Emme olleet tehokkaita, ja maksoimme siitä hinnan. Tappio olisi ollut epäoikeudenmukainen tulos.

– Olemme yhä Mestarien liigaan vievillä sijoilla, ja taistelu jatkuu. Ottelu oli kiihkeä, ja Espanyol oli todella aggressiivinen toisella puoliajalla. Saimme paljon maalipaikkoja, ja lopussa ajattelimme edes yhtä pistettä. Tämä oli ottelu, jonka olisimme voineet hyvin voittaa, mutta nyt hävisimme kaksi pistettä.

Erityiskehuja Xavi jakoi Luuk de Jongille, jonka hän vaihtoi kentälle 88. minuutilla. De Jong sai ensimmäisen maalipaikkansa jo lisäajan ensimmäisellä minuutilla, ja toisella yrityksellä hän onnistui.

– Ei se sattumaa ole. Käytän usein De Jongia esimerkkinä. Hän on ammattilainen, joka on tällaisten tilanteiden erikoismies. Hän on maalintekijä. Hänellä oli kaksi paikkaa ja niistä hän teki yhden maalin.

De Jongille teki tilaa Barcelonan avausmaalin toisella peliminuutilla tehnyt Pedri. Hänkin jakoi päävalmentajan pettymyksen.

– Minulle piste oli pettymys. Meidän olisi pitänyt saada Espanyol juoksemaan pallon perässä, Pedri totesi.

Tilastojen mukaan Barcelona voitti ottelun laukaisutilaston niukasti 12-10. Maalia kohti suuntautuneet laukaukset menivät tasan 4-4.

Lähde: Sport