Mestarien liigan voittoa puolustava Chelsea on joutumassa näillä näkymin rakentamaan keskuspuolustuksensa pian uusiksi. Thomas Tuchel peluuttaa alakerrassa usein kolmen topparin linjaa, ja kesällä luottokolmikosta lienee lähdössä ainakin kaksi.

Sekä Antonio Rüdigerin että Andreas Christensenin sopimukset päättyvät tähän kauteen. Kummankaan kanssa jatkosopimusta ei ole syntynyt eikä näytä syntyvän, joten Chelsea menettänee kaksi luottotoppariaan ilmaiseksi. Kolmas tuttu avauksen toppari Thiago Silva on puolestaan jo 37-vuotias ja hänen sopimuksensa päättyy kesällä 2023.

Vaikka taustalla onkin nuoria lupauksia tilaisuuksiaan odottamassa, on melko selvää, että Chelsea etsii myös muualta korvaajia kovatasoiselle kaksikolleen – jos puheet heidän lähdöstään konkretisoituvat. AS:n mukaan katseet on käännetty Real Madridin suuntaan.

Madridilaislehden mukaan Tuchel haluaisi keskuspuolustukseensa Real Madridin ja Brasilian A-maajoukkueen profiilipelaajan, 23-vuotiaan Éder Militãon. Chelsea havitteli Militãota jo kesällä 2019, kun hän siirtyi 50 miljoonan euron siirtosummalla Portosta Madridiin, eikä kiinnostus ole vuosien saatossa laantunut, vaan päinvastoin.

Helpolla Chelsea ei Militãoa toki riveihinsä nappaisi, sillä hän on yksi Real Madridin eniten pelaavista pelaajista, ja lukeutuu koko joukkueen tärkeimpiin miehiin. Militãon nykyinen sopimus ulottuu vuoteen 2025. Hänen palkkansa on tosin yksi koko joukkueen matalimmista – AS:n mukaan bruttona kolme miljoonaa euroa vuodessa – joten jotta Chelsea tai muut eivät lähde kilpakosintaan, voi Real Madridille tulla kiire hieroa Militãolle kunnollinen jatkosopimus.

Missään tapauksessa Militãon siirto ei vaikuta tässä vaiheessa todennäköiseltä, sillä puolustaja viihtyy hyvin Madridissa ja seurajohto löysi hänessä erinomaisen seuraajan Sergio Ramosille ja Raphaël Varanelle. Vaikuttaa silti siltä, että Chelsea saattaa tosissaan yrittää.