Koronaviruspandemia on vaikuttanut huomattavasti espanjalaisseurojen rahankäyttöön.

Rahavirrat- ja määrät ovat pienentyneet huomattavasti, vaikka taloustilanteen odotetaan parantuvan lähitulevaisuudessa. Pandemia on näkynyt selvästi pelaajahankinnoissa ja siirtosummissa.

AS haastatteli Thibaut Courtois’ta, joka otti kantaa siihen, millainen taloudellinen ero Valioliigalla ja muilla sarjoilla on. Valioliigaseurat käyttävät pandemiasta huolimatta suuria summia. Courtois’n mukaan se johtuu pitkälti siitä, miten hyvin Valioliigaa on johdettu. Courtois pelasi Chelseassa vuodet 2014-18.

– Valioliigaa on johdettu hyvin viimeiset vuodet ja Englannissa on enemmän taloudellista voimaa kuin muualla. Se on nähty pandemian aikana. Siellä seurat ostavat edelleen hyviä pelaajia pandemiasta huolimatta, mutta toisaalta jalkapallo ei ole pelkästään rahakysymys. Viime kaudella pudotimme Liverpoolin, mutta emme onnistuneet siinä Chelseaa vastaan. Tällä kaudella katsotaan, mitä tapahtuu. Real Madrid on vahva joukkue ja taistelemme loppuun asti.

Courtois’n mukaan myös TV-tulot vaikuttavat huomattavasti käytössä oleviin rahasummiin. Valioliigassa seurat tienaavat suorastaan valtavia TV-rahoja. Valioliigan heikoimmat seurat tienaavat samanlaisia summia muiden sarjojen parhaiden seurojen kanssa.

– On myös selvää, että Englannissa putoamista vastaan taistelevat Newcastlen ja Norwichin kaltaiset seurat saavat enemmän TV-tuloja kuin Espanjan ja Italian suurseurat, Courtois muistutti.