Ernesto Valverde valmensi Barcelonaa kahden ja puolen vuoden ajan. Pesti päättyi potkuihin tammikuussa 2020. Silloin Barcelona johti La Ligaa ja oli juuri voittanut Mestarien liigan lohkonsa.

Sen jälkeen Barcelona on ollut todellisissa vaikeuksissa niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Líbero haastatteli Valverdea, joka on pitänyt sapattivapaata jo kahden vuoden ajan.

Valverden mukaan Barcelonan kannattajat ovat hyvin vaativia, sillä hän sai potkut, vaikka joukkue oli suorastaan dominoinut La Ligaa muutaman vuoden ajan.

– Monet sanovat minulle, etten ollut syyllinen siihen tilanteeseen, mutta en tiedä, mitä olisi tapahtunut, jos olisin jäänyt Barcelonaan. Nyt voin vain muistella aikaani siellä. Voitimme Barcelonassa kummallakin täydellä kaudella La Ligan mestaruuden, mutta tuntuu siltä, ettei mikään riitä kannattajille. Voitimme kolmesti Mestarien liigan lohkomme. Käytännössä jokaisella kaudella olimme yhden ottelun päässä jostain suuresta, Valverde viittasi Mestarien liigasta putoamiseen niin AS Roman kuin Liverpoolin vieraana.

Valverde myönsi tarvinneensa aikaa itselleen Barcelona-pestin jälkeen. Kenties pian edessä on paluu valmentamisen pariin.

– Nyt katson asioita etäisyyden päästä. Normaalisti poistuessasi jostain käännät vain sivua ja jatkat elämääsi, mutta Barcelonan kaltaisesta seurasta poistuminen ottaa enemmän aikaa. Lisäksi olin valmentanut vuosikausia ja tarvitsin aikaa itselleni.