Etelä-Amerikan MM-karsinnat jatkuvat torstaina. Lukuisat La Liga -pelaajat matkustivat viikonlopun jälkeen maajoukkueidensa mukaan Etelä-Amerikkaan.

Athletic isännöi Real Madridia Copan yksiosaisessa puolivälieräottelussa 3. helmikuuta. Brasilian A-maajoukkueessa mukana olevat Real Madridin pelaajat eivät kykene osallistumaan Athletic-otteluun, vaikka Brasilialla ei ole enää minkäänlaista panosta karsintaotteluissa. Brasilia on jo varmistanut paikkansa Qatarin MM-lopputurnaukseen.

Vinícius, Casemiro, Éder Militão ja Rodrygo ovat parhaillaan maajoukkueen mukana. Real Madrid on pyytänyt Brasilian jalkapalloliittoa päästämään nelikon takaisin Madridiin torstaisen Ecuador-ottelun jälkeen, mutta pyyntöön ei suostuttu.

– Emme aio luopua pelaajistamme. Heidän on oltava kanssamme 2. helmikuuta asti. Katsotaan, miten he pelaavat ensimmäisessä ottelussa ja lepuutammeko heitä toisessa, mutta joka tapauksessa he ovat kanssamme loppuun saakka. Emme ole valmiita päästämään heitä pois, Brasilian A-maajoukkueen delegaatti Juninho Paulista totesi SER:lle.

– Emme voi tehdä poikkeusta ja luoda tällaista esimerkkiä tulevaisuuden varalle. Meillä on vain hyvin rajattu määrä päiviä käytössämme pelaajien kanssa ja meidän on hyödynnettävä ne MM-kisavalmisteluissamme.

Lähde: AS