Lauantaina aloitetussa, mutta kesken jääneessä Copa del Reyn Sevillan derbyssä nähtiin välikohtaus, joka kävi kotijoukkue Real Betisille kalliiksi. Betisin tehtyä 1-1-tasoitusmaalin katsomosta heitettiin PVC-muovinen keppi Sevillan Joan Jordánin päähän, ja peli oli pakko keskeyttää.

Ottelu pelattiin loppuun sunnuntaina, tuolloin jo tyhjille katsomoille. Betis voitti taiston 2-1 ja eteni cupin puolivälieriin, mutta kepinheittoepisodi rasittaa jatkossakin sekä seuran taloutta että Betis-kannattajien mieliä. Espanjan jalkapalloliiton kilpailuvaliokunta on nimittäin määrännyt Real Betisin pelaamaan kaksi seuraavaa kotiotteluaan jollain toisella stadionilla kuin omalla Benito Villamarínillaan.

Valiokunnan päätöksen mukaan Real Betisin toimet kyseisenkaltaisen tapahtuman estämiseksi olivat riittämättömiä. Esimerkiksi pistemenetystä ei rangaistukseksi voitu kuitenkaan määrätä, koska kyseessä oli cupin ottelu.

Real Betisillä on kymmenen päivää aikaa valittaa päätöksestä, ja sen se aikoo myös tehdä. Betis kohtaa seuraavassa kotiottelussaan Villarrealin. Sitä seuraava peli on cup-ottelu, mutta sitä ei vielä tiedä, tuleeko Betisille arvonnassa koti- vai vierasottelu. 24 tunnin sisällä Betisin on ilmoitettava, mitä stadionia se aikoo käyttää, jos rangaistus jää voimaan. Loogisin ratkaisu olisi Sevillassa sijaitseva La Cartuja, jolle mahtyy Benito Villamarínin tavoin noin 60 000 katsojaa.

Lähde: AS