Saaga Ousmane Dembélén uran jatkon kohtalosta sai torstaina väliaikaisen ratkaisun, kun urheilujohtaja Mateu Alemany ilmoitti jatkosopimusneuvottelujen päättyneen tuloksettomina. Barcelonalle neljän ja puolen kauden aikana 31 maalia tehnyt ranskalainen ei välttämättä enää otteluaan numero 130 Barcan paidassa pelaa.

Barcelona maksoi Dembéléstä vuonna 2017 muhkean 135 miljoonan euron siirtokorvauksen. Kun Dembélé siirtyy uuteen seuraan, ei Barcelona välttämättä saa minkäänlaista korvausta, sillä hän voi siirtyä kesällä vapaana agenttina.

Barcan intresseissä on koko ajan ollut Dembélén jatko. Vaihtoehto B on ollut hänen myymisensä tammikuun siirtoikkunassa, mutta sekään ei välttämättä onnistu, sillä Dembélé edustajineen on suhtautunut ajatukseen alusta lähtien vastahakoisesti. Ilmaissiirto merkitsee Dembélélle tuntuvaa allekirjoitusbonusta ja agenteille muhkeaa välityspalkkiota. Lisäksi Sport pitää mahdollisena, että Dembélé on jo sopinut jonkin seuran kanssa kesällä voimaan astuvasta sopimuksesta.

Jos Barcelona ei voi saada laitahyökkääjästä kunnon korvausta, haluaisi se edes jonkinlaista säästöä. Niinpä Sportin mukaan nyt esillä oleva vaihtoehto on, että Dembélé lainataan kevätkauden ajaksi johonkin toiseen seuraan, joka sitoutuisi maksamaan hänen palkkansa vajaan puolen kauden ajalta.

Samaisen katalonialaislehden mukaan tällä hetkellä konkreettisia vaihtoehtoja on esillä kaksi: Manchester United ja jokin nimeltämainitsematon seura Bundesliigasta. Dembéléä jo parin vuoden ajan seurannut United olisi halukas avamaan laitalinkille ovensa, mutta ongelma on, että United haluaisi jatkaa sopimusta myös tätä kevätkautta pidemmälle. Tämä ei välttämättä ole enää mahdollista. Unitedille saattaisi silti kelvata pelkkä loppukauden lainakin.

Vahvimmilla Dembélén ensi kauden seuraksi ovat Sportin tietojen mukaan Juventus ja Chelsea.

Jos minkäänlaista siirtoa – edes lainasiirtoa – ei saada tulevien 11 päivän aikana toteutettua, uhkaa Dembéléä mahdollisesti katsomoon istuttaminen kevään ajaksi. Sekään ei MM-kisoihin mielivän pelaajan intressejä palvele.