Atlético Madrid aloitti vuoden 2022 voitolla, kun se nujersi Madridin derbyssä Rayo Vallecanon maalein 2-0. Rayo Vallecano oli syyskauden suuri yllättäjä, mutta haali pisteitä ennen muuta kotikentällään. Nyt Atlético katkaisi kolmen pelin tappioputkensa tutulla Wanda Metropolitanolla, ja ohitti samalla sarjataulukossa juuri Rayon, nousten sen ohi sijalle neljä.

Ottelun ensimmäinen laadukas maalipaikka syntyi 23. minuutilla, kun Luis Suárez prässäsi pallon pois Rayon puolustukselta ja karkasi maalipaikkaan. Suárez yritti chipata pallon maaliin yli vastaantulleen maalivahti Luca Zidanen, mutta pallo meni tolpan väärältä puolelta päätyrajan yli.

Vain kolme minuuttia myöhemmin Suárez sai varoituksen, joka poiki hänelle pelikieltoa. Suárez kärsii pelikieltonsa Copa del Reyn ottelussa.

28. minuutilla Atléticon painostus palkittiin 1-0 -maalilla. Rodrigo de Paul taiteili hienosti oikealla laidalla, hassutteli puolustajia päätyrajalla ja murtautui läpi. Hän jatkoi pallon Yannick Carrascolle, joka esitti myös parasta tekniikkaansa. Rayon puolustus pääsi välillä hätiin, mutta irtopallo ajautui Ángel Correalle, joka latasi sen etukulmasta maaliin Zidanen jalkojen välistä.

Hieman myöhemmin Renan Lodi laukoi terävästi kohti etuylänurkkaa, mutta sen kudin Zidane torjui hyvin. Tauolle mentiin Atléticon ansaitussa johdossa, eikä Rayolle kirjattu ensimmäiseltä puoliajalta yhtään maalintekoyritystä.

Toinen puoliaika ehti vanheta kahdeksan minuuttia, kun Atlético osui toistamiseen. Renan Lodi lähetti vasemmalta tarkan matalan keskityksen boksiin, ja Correa kiitti ja jatkoi maalin edustalta verkkoon illan toisen osumansa.

Tämä jäi myös ottelun viimeiseksi maaliksi, joten Atlético voitti pelin 2-0 Ángel Correan osumilla.

Molemmat joukkueet olivat olleet viime päivinä pahasti koronapandemian runtelemia, ja erityisen pahasti varsinkin Rayo Vallecanon. Kenties juuri lukuisten tartuntojen ja poissaolojen takia Rayon esitys jäi tänään varsin saamattomaksi. Toisella puoliajalla vierasjoukkue sai sentään aikaiseksi viisi maalintekoyritystä, muttei kuitenkaan yhtään laukausta kohti maalia.

Atlético Madrid on tämän kauden La Ligassa ainoa joukkue, jolla ei ole vielä yhtään espanjalaista maalintekijää.