Moni saattoi tiistaiaamuna hieraista silmiä nähtyään Mundo Deportivon etusivun otsikon: ”Cristiano Ronaldo tarjoaa itseään Barçalle”.

Uutisessa reviteltiin oikein kunnolla. Alku vaikutti vielä melko uskottavalta, mutta mitä pidemmällä juttu eteni, sitä epärealistisemmalta se vaikutti.

Mundo Deportivon Madeiralla asuvan kirjeenvaihtajan, Inocêncio dos Santosin mukaan Ronaldo ei ole tyytyväinen Manchester Unitedissa ja on tarjonnut itseään hyökkääjämarkinnoilla olevalle Barcelonalle. Portugalilaistähden kerrotaan myös ottaneen yhteyttä Gerard Piquéhen, joka on hänen entinen joukkuekaveri ensimmäiseltä Man United -visiitiltä.

Näiden väitteiden jälkeen uutinen lähti pahasti laukalle.

Artikkelissa väitettiin muun muassa, että Ronaldo haluaa muuttaa vuokralle Lionel Messin Gavàssa sijaitsevaan taloon, koska hän haluaa asua talossa, jossa on seitsemän Ballon d’Oria. Se on Messille ok, kunhan Ronaldo ei vie yhtäkään kultapalloa mukanaan.

Lisäksi yhtenä isona syynä Ronaldon ”palavaan haluun” siirtyä Barcelonaan tammikuussa on myös se, että hän haluaa pelata Mestarien liigan sijaan Eurooppa-liigaa päästäkseen kilpailemaan pokaalista turnauksessa, jota hän ei ole koskaan aiemmin voittanut. Ronaldon motivaatiota lisää se, että Messi ei ole ikinä voittanut Eurooppa-liiga. Näin ollen portugalilainen haluaa tavoitella palkintokaappiin pystiä, jota Messillä ei ole.

Kalenteriin katsomalla selviää, että juttu on täysin keksitty. Espanjassa nimittäin vietetään tänään paikallista aprillipäivää, Día de los Santos Inocentesia.