Real Madridin kymmenen ottelun voittoputki katkesi, kun Cádiz nollasi sen Santiago Bernabeulla sunnuntai-iltana. Maalia ei tehnyt toki Cádizkaan, joten pisteet jaettiin lukemin 0-0 (lue lisää).

Yrityksen puutteesta maalinteko ei jäänyt kiinni. Real Madrid laukoi ottelussa peräti 36 kertaa, saaden kudeista yhdeksän kohti maalia.

Lukema on suurin La Ligassa yli kahdeksaan ja puoleen vuoteen. Viimeksi jokin joukkue oli laukonut La Ligassa 36 kertaa ottelussa 6.4.2013, kun Real Madrid kohtasi Levanten (ja voitti tuolloin 5-1). Ylipäätään koko TOP 5 -liigoista ei löydy kuin viisi ottelua, joissa yksi joukkue on laukonut vähintään 36 kertaa viimeisen vuosikymmenen aikana. Ehkä erikoista, että kahdessa noista otteluista on kentällä nähty Eden Hazard.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
#OJOALDATO - El Real Madrid es el primer equipo que realiza 36 remates en un mismo partido de La Liga desde que lo hiciera el propio Real Madrid contra el Levante, hace 8 años (el 06.04.2013, en un partido que acabó 5-1). Se han jugado 3.304 partidos en el torneo desde entonces.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
El único jugador que ha estado en dos de esos cuatro partidos tan extraños es Eden Hazard (con el Chelsea ante el WHU en 2014 y con el Madrid ante el Cádiz en 2021). Tremenda estadística! 😎

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
En las 5 grandes ligas se han jugado 20.840 partidos en la última década. Solo hay 4 en los que un equipo realizó 36+ remates sin lograr marcar:

47 Atalanta vs Empoli (15.04.2019)
39 Chelsea vs WHU (29.01.2014)
38 M.United vs Burnley (29.10.2016)
36 Madrid vs Cádiz (19.12.2021)

Real Madridin valmentaja Carlo Ancelotti ei ollut järin pettynyt siihen, että voittoputki katkesi, sillä joukkueen panos oli hänelle riittävä.

– Yritimme kyllä. Mitä muuta olisimme voineet tehdä? Ehkä vähän enemmän laatua viimeisillä metreillä, Ancelotti vastasi omaan kysymykseensä Movistarin haastattelussa.

– Riistimme palloja hyvin. Pysäytimme hyvin heidän vastahyökkäyksensä. En ajattele pyytää joukkueeltani yhtään enempää. Yritimme kyllä, mutta emme voittaneet.

– Avausjaksolla emme murtaneet hyvin heidän viimeistä linjaansa, eikä intensiteetti pallollisina ollut niin korkeaa. Toinen puoliaika oli hyvin erilainen, mutta pallo ei mennyt maaliin. Olen silti tyytyväinen. Kun voitamme, olen hyvin tyytyväinen. Myös silloin, kun pelaamme huonosti. Kun pelaamme hyvän ottelun, olen tyytyväinen, vaikkemme voita. Kun häviämme ja pelaamme huonosti, olen surullinen. Menetimme kaksi pistettä, mutta joskus voitamme pelejä, joita emme ansaitsisi voittaa.

Ancelotti ymmärsi hyvin, miksi Cádiz vallitsi alhaalta puolustavan taktiikan. Hän myös tunnusti sen aiheuttaneen Real Madridille vaikeuksia, mutta ykköstykki Karim Benzemaan valmentajan luottamus ei horjunut.

– Alhaalla hyvin tiiviisti puolustavia joukkueita vastaan pitää lähettää enemmän keskityksiä. Kentällä pitää olla toisenlaisia hyökkääjiä, mutta se ei tarkoita, että haluaisin vaihtaa Benzeman. En ikipäivänä.

– Ymmärrän täydellisesti, miksi heidän (Cádizin) piti pelata sellainen ottelu. He tukkivat linjat, puolustivat ja heittivät pitkiä palloja. Cádiz taisteli ja ansaitsi pisteen sitoutumisestaan.

Ancelotti myönsi, etteivät Real Madridin vahvuudet ole peleissä keskustan tukkivia ja tiiviisti alhaalta puolustavia joukkueita vastaan. Ensimmäistä kertaa lähes kolmeen kuukauteen Real Madridin avauksessa pelanneelle Eden Hazardille tällaiset ottelut voivat sopia, ja Ancelotti olikin tyytyväinen Hazardin esitykseen.

– Ensimmäisellä puoliajalla hänellä oli vaikeuksia. Toisella jaksolla hän oli pelissä paremmin mukana ja pelasi hyvin yhteen hyökkääjien kanssa. Sen hän teki erittäin hyvin.

– Hazard ei ole niin tottunut pelaamaan oikealla laidalla. Kentän keskustassa hän loi kuitenkin hyviä kombinaatioita Karimin kanssa. Hän on yksi ase lisää kauden jälkipuoliskolle, Ancelotti totesi kauden ensimmäisen 90-minuuttisensa pelanneesta Hazardista.

Lähde: AS