Olennainen osa FC Barcelonan tammikuun ja ensi kauden suunnitelmia on ollut saada selvyyttä Ousmane Dembélén tilanteeseen. Ranskalaislaitahyökkääjän sopimuksesta on viimeinen kausi menossa, ja vaihtoehtoja on käytännössä kolme: saada Dembélén kanssa jatkosopimus aikaiseksi mahdollisimman pian, yrittää myydä hänet tammikuussa tai riskeerata se, että ranskalainen lähtee kesällä toisaalle ilman minkäänlaista siirtokorvausta.

Barcelona on käynyt Dembélén ja hänen edustajiensa kanssa aktiivisia neuvotteluja jatkosta, mutta vielä ei ole neuvotteluissa maaliin päästy. Barca TV:lle ennen lauantain Elche-ottelua puhunut Barcelonan jalkapallojohtaja Mateu Alemany kuitenkin totesi, että edistystä on tapahtunut. Alemany uskoo, että ennen vuodenvaihdetta tiedetään, jatkaako Dembélé seurassa.

– Olemme tehneet asian kanssa töitä jo pidempään. Halumme on ollut aina löytää yhteisymmärrys, sillä Dembélé haluaa jatkaa meillä. Se antaa meille luottoa, Alemany sanoi.

– Olemme neuvottelujen ratkaisevilla hetkillä. Me toivomme, että ennen vuoden loppua kaikki on selvää.

Alemany muistutti Dembélén tilanteen olevan ratkaisevan tärkeä siksi, että Barcelonan hankinta- ja palkkabudjetissa ei ole paljon liikkumavaraa. Barcelonan vakaa aikomus on hankkia pelaajia tammikuussa.

– Financial Fair Playn raameissa meillä ei ole enää varaa kuluttaa. Meillä on joitain siirtoja vireillä ja on selvää, että teemme töitä saadaksemme jonkin niistä onnistumaan.

– Tiedämme, mitä (Barcelonan valmentaja) Xavi haluaa, tarvitsee ja mitä hänellä on. Tiedämme myös, mitä markkinoilla on tarjolla. Odotamme innolla, että pelaajamyynnit ja -hankinnat voivat toteutua. Haluamme värvätä pelaajia ja valmistaudumme toimimaan tammikuun siirtoikkunassa, Alemany lisäsi.

Lähteet: Sport ja AS