Torstaina saatiin selville ensi vuonna pelattavan Nations Leaguen lohkojaot. Lokakuussa kilpailun finaalissa pelanneen Espanjan lohkoon arvottiin Portugali, Sveitsi ja Tshekki. Päävalmentaja Luis Enrique vaikutti varsin tyytyväiseltä arvontaan.

– Meillä on hyviä muistoja äskettäin loppuun pelatusta kilpailun viime painoksesta. Tämä on innostava kilpailu ja mikä tahansa vastustaja asettaa kovia haasteita, Luis Enrique kommentoi medialle Marcan mukaan.

– Kolmesta vastustajamme tunnemme Portugalin ja Sveitsin hyvin, sillä pelasimme vähän aikaa sitten niitä vastaan. Tshekki on meille tuntemattomin, sillä se nousi vasta A-liigaan.

– Meillä on tilaisuus kohdata vastustajia, jotka ovat voittaneet asioita. Sveitsi vaihtoi EM-kisojen jälkeen valmentajaa (toim. huom. uusi valmentaja on Murat Yakin), mutta tunnemme joukkueen erittäin hyvin. Kilpailu pelataan lyhyessä ajassa kesäkuussa ja syyskuussa kahden vuoden välein. Final Fouriin pääseminen motivoi aina suuresti, ja odotamme otteluita innolla.

Luis Enrique muistutti, ettei vielä yksikään maa ole selvinnyt Nations Leaguen Final Fouriin kahta kertaa. Nyt tuo taika murtunee melko suurella todennäköisyydellä, ellei altavastaaja Tshekki voita lohkoa. Espanja, Portugali ja Sveitsi kun ovat jo Final Fourissa pelanneet.

– Tämän kilpailun suuri onnistuminen on siinä, että ystävyysottelut ovat poistuneet kalenterista. Niiden merkitys oli käytännössä olematon. Yleisö ja kannattajat ovat ottaneet Nations Leaguen hyvin vastaan, ja nyt alkaa jo kolmas kausi, Luis Enrique totesi.

Lähde: Marca