29-vuotias Álvaro Morata pelaa Juventuksessa lainalla toista peräkkäistä kauttaan. Näillä näkymin kausi jää kuitenkin miehen viimeiseksi Torinossa, sillä La Gazzetta dello Sportin mukaan Juventus ei aio käyttää Moratan osto-optiota ensi kesänä. Osto-option arvo on 35 miljoonaa euroa.

– On epätodennäköistä, että Álvaro Morata jatkaisi Juventuksen kokoonpanossa yhdeksän kuukauden päästä. Juve voisi lunastaa espanjalaisen Atlético Madridilta 35 miljoonalla eurolla, mutta tällä hetkellä vastaus olisi kohtelias ”kiitos ei”, italialaislehti kirjoitti.

Juventus on ollut kärkkäästi muun muassa Fiorentinan maalipyssyn Dusan Vlahovicin perässä. Nuoresta serbialaisesta pyydetään kuitenkin tiettävästi jopa 90 miljoonaa euroa. Jotta tuntuvan siirtokorvauksen maksamiseen olisi mahdollisuuksia, aikoo Juventus säästää Moratan osto-option hinnan. Jo tammikuussa Juventus saattaa kuitenkin lainata kokeneen kärkimiehen vahvistuksekseen. Esillä ovat olleet ainakin Mauro Icardin, Edinson Cavanin ja Anthony Martialin nimet.

Moratalle ei kuitenkaan luultavasti löydy paikkaa Atlético Madridistakaan. Hyökkääjä itsekään ei ole Atléticoon paluusta innoissaan, eikä valmennusjohto löytäne hänelle sopivaa roolia. Diego Simeone tarvitsee joukkueeseensa pikemminkin puolustajia kuin hyökkääjiä.

Moratalla on Atléticon kanssa vuoteen 2023 ulottuva sopimus, mutta käytännössä hänen aikansa Atléticossa luultavasti päättyi puolitoista vuotta sitten, kun hyökkääjä lainattiin Juventukseen. Seuraavaksi Atléticon tehtävä lieneekin etsiä Moratalle ensi kesänä ostaja.

Morata on tehnyt Juventukselle tällä kaudella 21 ottelussa kuusi maalia, joista neljä Serie A:ssa ja kaksi Mestarien liigassa.

Lähde: AS