João Félix on jäänyt syyskaudella pienelle peliajalle Atléticossa.

Félix on päässyt vain kolme kertaa avauskokoonpanoon La Ligassa, eikä hyökkääjän peliesitykset ole olleet edelleenkään toivotulla tasolla.

Atléticon päävalmentaja Diego Simeone käväisi perjantaina lehdistötilaisuudessa ennen lauantain Sevilla-ottelua. Félix aloittanee myös Sevilla-ottelun penkiltä. Simeone sai vastailla useaan Félix-kysymykseen.

– João on tärkeä osa joukkuetta. Mitä hänen on tehtävä pelatakseen enemmän? Pelata samalla tavalla kuin Bernabéulla toisella jaksolla. Toivottavasti hän kykenee pelaamaan samalla tavalla, koska sellaista pelaajaa tarvitsemme. Olen puhunut hänen kanssaan useasti. João on todella hyvä pelaaja.

Simeone muistutti, ettei Félix ole onnistunut nousemaan suureen rooliin Portugalin maajoukkueessakaan.

– Portugalin A-maajoukkueessakin hän aloittaa usein ottelut vaihdosta, mutta pääsee silti toisella jaksolla kentälle. Hänen tilanteensa Atléticossa ei ole erilainen maajoukkueeseen verrattuna. Félixin on osoitettava taitonsa. Me valmentajat haluamme voittaa.

Simeonelta tiedusteltiin, haluaako hän kehittää Félixistä samanlaisen maailmantähden ja kokonaisvaltaisen pelaajan kuin Antoine Griezmannista.

– Tietysti, mutta en vain Joãosta, vaan kaikista joukkueemme pelaajista. Haluan heidän parantavan aina peliesityksiään ajatellen, mitä joukkue milloinkin tarvitsee. Paras tapa parantaa ja kehittyä on tehdä töitä. Joãolla on kaikki valmiudet ja sen näkee jo hetkessä, kun hän pääsee kentälle.