Sergio Agüero ilmoitti keskiviikkona lopettavansa pelaajauransa sydänongelmien vuoksi.

33-vuotias Agüero julkaisi sosiaalisessa mediassa pitkän ja tunteikkaan viestin. Agüeron mukaan uran lopettaminen oli ainoa mahdollinen vaihtoehto, sillä paljastuneet sydänongelmat eivät olleet hyvälaatuisia.

Agüero ehti pelata Barcelonassa vain viidessä ottelussa. Ainoa maali syntyi Real Madridin verkkoon lokakuisessa el Clásicossa.

Agüero muistetaan ajastaan Atléticossa, Manchester Cityssä ja Argentiinan maajoukkueessa. Agüero iski Atléticossa sata maalia voittaen Eurooppa-liigan ja UEFA Super Cupin. Manchester Cityssä Agüero voitti lukuisia mestaruuksia ja on 260 maalillaan seurahistorian paras maalintekijä. Agüero oli voittamassa kesällä Argentiinan kanssa Copa Américaa.

– Tiesin aina tekeväni kaiken mahdollisen palatakseni pelikentille, mutta viimeisten testien jälkeen lääkärit sanoivat, että minun olisi parempi lopettaa urani. Ne sanat olivat minulle riittävä syy urani lopettamiseen. Tällaisen syyn vuoksi lopettaminen on tietenkin vaikeaa, mutta elämä on kaikista tärkeintä ja se on ollut minulle alusta saakka selvää.

– Yksi monista asioista, joita jalkapallo opetti minulle, oli se, että tappiot voi kääntää myös voitoiksi. Se pitää paikkansa myös tällä kertaa. Tietenkin tämä on vaikea paikka, mutta ei elämäni tähän pääty. En siten keskity aikaan, joka minulla olisi ollut vielä edessä pelaajana, vaan ennemminkin edelliseen 18 vuoteen, Agüero viittasi pelaajauraansa.

– Ajattelen ennemmin uskomatonta pelaajauraani ja etenkin sitä intohimoa ja sitoutuneisuutta, joka minulla oli kaikkina näinä vuosina. Ajattelen myös sitä upeaa kohtelua ja rakkautta, jota sain kaikissa edustamissani seuroissa niin juniorina kuin myöhemmin Independientessä, Atléticossa, Manchester Cityssä, Barcelonassa ja rakkaassa Argentiinan A-maajoukkueessa.

– Haluan kiittää fanejani tuesta niin hyvinä kuin vaikeinakin aikoina. He tekivät minusta aina vahvemman. Haluan kiittää kaikkia juniorivalmentajia, joukkuetovereita, kavereita, lääkäreitä ja seurapomoja, jotka antoivat minun kehittää uraani parhaissa mahdollisissa olosuhteissa. Haluan etenkin kiittää perhettäni ja ystäviäni, jotka olivat aina tukenani. Lisäksi haluan kiittää agenttejani, jotka ovat olleet tukenani 14-vuotiaasta alkaen.

– Arvostan paljon voittamiani pokaaleja, mutta pidän suurimpana saavutuksena sitä, että olen voittanut kaikkien kunnioituksen. En vaihtaisi sitä mihinkään ja kannan sitä aina sydämessäni. Se tuo minulle voimaa tulevaisuutta varten.

LUE LISÄÄ: Sergio Agüero joutui lopettamaan uransa – Leo Messi kirjoitti ystävälleen tunteikkaan viestin

Näin Joan Laporta hyvästeli mediatilaisuudessa Sergio Agüeron: ”Olimme sinusta kateellisia jo Atléticossa pelatessasi”

Virallista: Sergio Agüeron ura paketissa – Pep Guardiola ja koko Barcelonan joukkue paikalla jäähyväisissä

Näin entiset vastustajat, joukkuetoverit ja valmentajat reagoivat Sergio Agüeron lopettamisuutiseen: ”Nyt on aika nauttia tärkeimmästä, eli elämästä”