Barcelona jäi ilman voittoa kolmannessakin joulukuun ottelussaan, kun tappioita Real Betisiä ja Bayern Müncheniä vastaan seurasi tasapeli Osasunaa vastaan. Barcelona johti ottelua kahteen otteeseen, mutta voitto jäi haaveeksi. Kaikkiaan Barcelonan saldo Xavin alaisuudessa on nyt kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota.

Kokeneelle topparille Gerard Piquélle tasapeliin jääminen oli tietenkin pettymys. Piqué muistutti, että uuden alun tiedettiin olevan vaikeaa, mutta korosti myös, että tulostakin olisi syytä tulla pian.

– Kuten valmentaja on sanonut, uusi aikakausi alkaa. Resetointi on vaikeaa, mutta meidän on alettava saada kolmen pisteen potteja La Ligassa. Se on juuri nyt tärkeintä, jottemme jää kärkisijoilta vielä kauemmas, Piqué sanoi Movistar Plusin haastattelussa.

– Tasapeli Pamplonalla on suuri sääli. Tuntui jo siltä, että saamme kolme pistettä, mutta niin ei lopulta käynytkään. Pelasimme hyvin vaikealla kentällä. Osasuna pelaa hyvin taktisesti, ja sai suuntaa muuttaneella laukauksella 2-2-tasoituksen. Emme ole yhteen pisteeseen alkuunkaan tyytyväisiä.

– Juuri nyt ainoa tavoite on ajatella enemmän lyhyellä kuin pitkällä tähtäimellä. Kaikki nuoremme pelaavat todella hyvin, ja he tulevat olemaan erittäin hyviä seuralle, mutta juuri nyt merkitystä on vain voitoilla, voitoilla ja voitoilla. Sillä on kiire, sillä olemme kriittisessä tilanteessa.

– Lauantain peli (Elcheä vastaan) on finaali. Nyt jokainen ottelu on finaali, Piqué lisäsi.

Seuraavassa ”finaalissa” Piqué ei kuitenkaan itse pelaa, sillä hänen varoitustilinsä täyttyi sunnuntaina ja puolustaja kärsii Elche-ottelussa pelikieltoaan.

Lähde: Sport