FC Barcelona on julkaissut avauskokoonpanonsa kello 17.15 alkavaan La Ligan vierasotteluun Osasunaa vastaan. Kuten jo lauantaina julkaistussa jutussa uumoilimme, saa loukkaantumisten kasaannuttua hyökkäyspäähän avauskokoonpanossa tilaisuutensa hollantilainen Luuk de Jong.

Barcelona lainasi 31-vuotiaan De Jongin täksi kaudeksi Sevillasta siirtoikkunan viimeisenä päivänä. Isoa roolia ei kuitenkaan ole ollut tarjolla, sillä ulottuva kärkimies on pelannut kymmenessä ottelussa yhteensä 406 minuuttia ja tehnyt niissä yhden maalin. Viimeksi De Jong on ollut La Liga -ottelussa avauksessa 26. syyskuuta ja Mestarien liigassa lokakuussa.

Barcelonan valmentajanvaihdoksen jälkeen De Jongin saama vastuu on huvennut entisestään. Xavin käskyttämissä otteluissa De Jong on pelannut ennen tätä päivää vain kahdeksan minuuttia, viime viikon lauantaina Real Betisiä vastaan. Hänen onkin uskottu olevan lähtökuopissa jo tammikuun siirtoikkunassa, mutta ainakin tänään Luuk de Jong saa vielä kunnon tilaisuuden osoittaa osaamistaan Xaville.

Barcelonan avauskokoonpanossa on mukana myös 19-vuotias marokkolaisyllättäjä Ez Abde. Viime kesänä Barcelonan reservijoukkueeseen Hérculesista värvätty laitahyökkääjä nousi edustusjoukkueen mukaan väliaikaismanageri Sergi Barjuánin toimesta, kun Barjuán antoi hänelle kahdessa ottelussa kymmenen minuuttia peliaikaa. Xavi on ollut Abden otteista vielä otetumpi, sillä Osasuna-peli on jo kolmas perättäinen sarjaottelu, jossa Xavi heittää Abden avaukseen. Mestarien liigassa hän ei saanut pelata, sillä siihen kilpailuun häntä ei oltu rekisteröity.

Kaikkein isoin yllätys Barcelonan avauksessa on kuitenkin Samuel Umtitin paikka. 28-vuotias ranskalainen pelaa Osasunaa vastaan koko kauden ensimmäisen ottelunsa.

Barcelonan maalivahti Marc-André ter Stegenille kyseessä on pienimuotoinen juhlaottelu, sillä se on hänen 298:s Barcelonan edustusjoukkueessa. Lukeman myötä saksalaisesta tulee Barcelonassa viidenneksi eniten otteluita pelannut ulkomaalaispelaaja.

FC Barcelona

@FCBarcelona_es
Ter Stegen disputa hoy su duelo 2⃣9⃣8⃣ como azulgrana, y se convierte en el quinto jugador internacional con más partidos con el Barça, superando a Cocu

💪 ¡Felicidades, @mterstegen1!

🎨 @_ZieDaen

Juttua on muokattu 12.12. kello 16.55. Lisätty maininta Samuel Umtitin avauspaikasta.