Barcelona on huolissaan keskikenttäpelaajastaan Frenkie de Jongista, kertoo Diario Sport.

De Jong, 24, siirtyi Barcelonaan kesällä 2019 Ajaxista ja nousi välittömästi isoon rooliin uudessa seurassaan. Hollannin maajoukkuepelaaja on tahkonnut tähän mennessä jo 111 ottelua Blaugranan paidassa.

Hän olisi voinut siirtyä isomman palkan perässä Paris Saint-Germainiin, mutta de Jong halusi nimenomaan Barcelonaan. Unelmasiirto Kataloniaan ei ole kuitenkaan toistaiseksi ollut kaikkea, mitä hän kuvitteli.

De Jongin esitykset ovat ailahdelleet varsinkin viime viikkoina. Hollantilaistaituri on vaikuttanut väsyneeltä, eikä hän nauti tällä hetkellä pelaamisesta Diario Sportin mukaan.

Barcelonan päävalmentaja Xavi luottaa de Jongiin täysin. Hän on painottanut, että de Jongia ei saa myydä muualle, mutta Barcelonan on pakko kaupata lähitulevaisuudessa joitain pelaajiaan pois, ja de Jongista seuralla olisi jo isoja tarjouksia pöydällä.

Xavi on puhunut de Jongin kanssa ja sanonut suoraan, että hollantilaisen on nostettava tasoaan.

Barcelona toivoo, että de Jong pääsee yli tämänhetkisestä vaiheestaan, sillä seura näkee hänet yhtenä tukipilareista joukkueen uudelleenrakennuksessa. Hollantilaistähden tulevaisuus riippuu kuitenkin pitkälti siitä, mitä hän haluaa tehdä kauden päätyttyä.

Seura on tyytyväinen de Jongin ammattimaisuuteen, mutta Barcelona on myös tietoinen pelaajan henkisistä vaikeuksista. De Jongin kerrotaan suhtautuvan kaikkeen ”todella vakavasti”. Hän analysoi pelatut ottelut erittäin tarkasti, eikä hän ole ollut tyytyväinen joukkueen esityksiin.