Atlético Madrid teki sen, mitä vaadittiin. Se haki tiistaina Portosta 3-1-vierasvoiton ja lunasti paikkansa Mestarien liigan jatkopeleissä, vaikka meno haastavassa lohkossa olikin välillä takkuista.

Clement Turpinin loppuvihellys sai Atléticon valmentajan Diego Simeonen tuulettamaan vapautuneen riemastuneesti. Raskas taakka putosi harteilta ja paineet hellittivät. Sen kuuli myös Simeonen pelin jälkeisistä kommenteista.

– Olen iloinen ja ylpeä pelaajistani. Tänään he osoittivat jälleen luonnetta ja taistelutahtoa ja kokosivat itsensä vaikeuksiemme jälkeen, Simeone sanoi Movistarin TV-haastattelussa.

– Neljästä topparistamme kolme oli sivussa. Sime Vrsaljko pelasi mahtavan ottelun, ja samoin Geoffrey Kondogbia oli erittäin hyvä. Jan Oblak torjui mahtavasti ja pääsimme jatkoon vaikeaksi tietämästämme lohkosta. Liverpool oli paras, ja me olimme parhaita joukosta Porto, Milan ja Atlético.

Ottelusta tuli erittäin kamppailuvetoinen ja toisella puoliajalla ottelu oli karata täydellisesti käsistä. Molemmilta joukkueilta ajettiin myös yksi pelaaja suoralla punaisella ulos.

– Pelissä oli kaikki elementit, joita Mestarien liigan otteluissa on. Vastustaja oli erittäin laadukas ja olisi päässyt tasapelillä jatkoon. Porto päästää vähän maaleja, taistelee, tappelee ja tekee töitä. Meidän esityksemme oli kuitenkin mahtava. Tämä oli joukkueelta hyvä suoritus, ja toisella puoliajalla pelasimme kuten halusimmekin.

Sime Vrsaljko puhkesi ottelun päätyttyä itkuun. Simeonella oli avauskokoonpanoon nousseelle kroatialaiselle vielä erityiskehuja.

– Olen hyvin iloinen hänen puolestaan. Hän pelasi koko ottelun naama rikki. Tämä oli hyvä näyte siitä, kun sanon joukkueelle, että kaikki ovat tärkeitä ja vähemmän pelanneen pelaajan on aika nousta esiin. Vrsaljko pelasi harjoituskaudella samalla paikalla. Hänellä on voimaa, hyvä syöttötaito ja vahvaa pääpeliosaamista. Hän täytti kaikki vaatimukset.

Mitä Simeone sitten itse tunsi loppuvihellyksen soidessa?

– Olen ollut seurassa kymmenen vuotta ja tämä joukkue saa minussa tunteet pintaan aina vain enemmän. Vaikka meiltä oli kolme topparia poissa, pelaajat näyttivät, että kaikki ovat tärkeitä. Koko joukkue pelasi sydämellä ja teki töitä.

– Tämä oli mahtava päivä. Kun Youth Leaguessa pojat etenivät ensin jatkoon, sanoin, että minäkin haluan samaa. Porto on samanlainen kuin mekin. Sillä on hyvin selkeä pelitapa, ja tässä ottelussa oli kaikkea: ulosajo, taistelua ja 0-3-johto, emmekä tienneet, miten Milan pelaa. Jalkapallo on todella kaunista.

Lähde: AS